www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

SÖZLER TUTULMADI PAZARCI İSYANDA

SÖZLER TUTULMADI PAZARCI İSYANDA

Dün hizmete girmesi beklenen Merkez Pazaryeri verilen sözlerin yerine getirememesi nedeniyle açılamadı. Yine yağmurun altında tezgah açan pazarcı esnafı, istenilen şartlara ulaşılmadığı sürece Mer-Pa´da tezgâh açmayacaklarını belirterek rest çekti.

2008 yılında yapılan, 31 Aralık 2014 tarihinde ise yoğun kar yağışı nedeniyle çatısının çökmesi sonucu tamamen yıkılarak, ana binası Bursa Büyükşehir Belediyesi, köylü pazarı ve katlı otopark ise İnegöl Belediyesi tarafından yapılan İnegöl Merkez Pazaryeri (MERPA) kapılarını açamadı. 8 bin 400 metrekare üzerine Bursa Büyükşehir ve İnegöl Belediyesi işbirliğinde yapılan modern pazaryerinde tezgah açacak esnaflar, aydınlatma ve elektrik tesisatları ile çevre düzenlenmesi tamamlanmadığı için pazaryeri içinde tezgah açmadı.

DALGA GEÇİYORLAR

Esnaflar adına bir açıklama yapan İnegöl Meyveciler, Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Vehbi Durgut, ?Bize ilk önce Haziran ayında yeni pazaryerine geçileceği söylenmişti. En son verilen söz, Ekim ayının 15´inde her şey hazır olacak şekilde lambalarından, elektrik tesisatına kadar, çevre düzenlemesi bitecekti ve biz Ekim 20´sinde yeni pazaryerinde başlayacaktık. Ama 20 Ekim´de oda başkanları olarak bizlerin Antalya´da toplantımız vardı. Biz bir hafta sonra yeni pazaryerine geçelim, bir hafta daha size süre kazandıralım dedik. Ama dün akşam 17.00´ye kadar bekledik. İnegöl Belediyesi de vatandaşlara yeni pazaryerinin açılacağı şeklinde mesajda attı. Ama esnaf tepki gösterdi ve bu şekilde biz burada tezgah açmayız dediler. Haklı olarak bizlerde esnafımızın yerinde olmalıyız. Bizde saat 18.00 gibi Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban´ın yanında gittik ve yeni pazaryerinde tezgah açmayacağımızı söyledik. Bizim istediğimiz şartlar oluşmadığı için geçmeyeceğimizi, yine dışarda tezgah açacağımızı ilettik. İnegöl Belediyesine hak veriyoruz. Sonuçta durum Büyükşehir Belediyesinden kaynaklanıyor. Büyükşehir Belediyesi de İnegöl halkıyla dalga geçer gibi önemsemiyor. Sadece bizim esnafımız değil, İnegöl halkı da burada önemli. Bu durum İnegöl halkını da mağdur ediyor. Dışarı da açıldığı için pazarı da zaten kontrol altına alamıyoruz. Yeni yere geçilmesini istiyoruz ama yarım yamalakta olmasını istemiyoruz. Lambaları takılsın, elektrik tesisatı tamamlansın ve çevre düzenlemesi ve girişler bitsin. Bizler ondan sonra orada tezgah açacağız. Zaten dış kısmının kapanmasını beklemiyoruz. O süreç pazarın kurulmadığı zamanlarda devam edebilir? dedi.

TEZGÂH AÇMAYACAĞIZ

Durgut, ?Bu konuda direneceğiz. Belki bu konuda Belediye Başkanımızı kırdık, ama bizlerinde yapabileceği bir şey yok. İstediğimiz şartlar oluşmadığı takdirde bizler haftaya da olsun yine dışarı da tezgah açacağız. Girişler tamamlanmamış. Vatandaşların gireceği kapılar hala inşaat halinde. Orhaniye Mahallesinden gelecek insanlar pazarı komple dolaştıktan sonra girişi yapabiliyor. Girişlerin tamamlanması lazım. İçerisi tamamen bitirilmemiş. Bazı kısımları toz toprak içinde. Işıklandırmalar tamamlanmamış. Işıksız olmaz. Günler kısaldığı için havalar erken kararıyor. Elektrik tesisatı işi de tamamen bitmemiş. Bu söylediklerimiz tamamlanmadan geçmeyi düşünmüyoruz. Güvenlik sorunu zaten ayrı bir dert. Pazarcı esnafı geceden malını indirmek istiyor. Güvenli olmadığı için malını indiremez. İstediğimiz şartlar oluşmadığı sürece biz yeni pazara tezgâh açmayı haftaya düşünmüyoruz? şeklinde konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00