www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Spor Lisesine Büyük İlgi

Spor Lisesine Büyük İlgi

2014-2015 eğitim öğretim döneminde açılan ve bu yıl ilk mezunlarını veren İnegöl Spor Lisesi, 1. yetenek sınavları sonunda bu yıl belirlenen 120 kişilik kontenjanın tamamını doldurdu.

Okula olan ilginin artmasının kendilerini sevindirdiğini ifade eden Spor Lisesi Müdürü Orhan Atan, ?2014-2015 Eğitim öğretim yılı başında Hacı Sevim Yıldız Mesleki ve Teknik Eğitim Kampüsünde Sosyal Bilimler Lisesinin ek binasında Bursa ilinin ikinci Spor Lisesi yeni açılmış ve burada 3 yıl eğitim öğretimden sonra 2017-2018 eğitim öğretim yılı başında, ilçe merkezindeki Ticaret Meslek Lisesi ile yer değiştirerek, okullar bölgesindeki Binasına taşındı ve 2017-2018 eğitim öğretim yılında vererek 48 öğrenciyi ilk mezunları olarak mezun etti? dedi.

BAŞARIYA DOYMADI

Okulun bugüne kadar aldığı başarıları da değerlendiren Atan, ?2017-2018 öğretim yılında merkeze taşınan ve ilçe merkezindeki spor tesislerinden yararlanma imkânına kavuşan Spor Lisesi, kız ve erkek futsal takımlarımız Bursa´dan çıkarak Bursa ilini temsil ettikleri Tekirdağ ve Eskişehir gruplarından lider çıktı. Takımlarımız Zonguldak´ta yapılan Türkiye Futsal finaline katılmıştır. Erkek voleybol takımımız ilçemizde bir ilki başararak, salon sporlarından voleybolda Bursa Şampiyonu olarak, Bursa´yı temsil ettiği Muğla grubundan şampiyon olarak çıktı. Bartın´da yapılan Türkiye yarı finaline kalma başarısını gösterdi. Erkek ve kız atletizm takımlarımız 2017-2018 öğretim yılında ilçemizde ve ilimizde yapılan erkekler 5000 metre ferdi ve takım birinciliklerini, 3000 metre kızlarda takım birinciliklerini, daha sonra Kocaeli´nde yapılan yarı finallerde bölge birincileri olarak, Mersin´de yapılan Türkiye finallerinde Erkeklerde B kategorisinde Azat Karasu 5000 metrede Türkiye Birincisi olurken, takım halinde Türkiye 2´cisi oldu. Kızlarda takım halinde Türkiye 4´ncüsü oldu. Masa tenisi erkeklerde Bursa 2´ncisi olarak, Bursa´yı Tekirdağ grubunda temsil etti. Güreşte Adem Dursun kilosunda Balkan Şampiyonluğu, Türkiye finallerinde finale kalma başarısı gösterirken, diğer güreşçilerimiz Bursa ve Türkiye finallerinde birçok başarıya imza attı. Türkiye engelli yüzme finallerinde Samsun´da öğrencimiz Senanur Akdağ 50 metre kurbağalamada Türkiye 1´ncisi 100 metrede serbest yüzmede Türkiye 2´ncisi olmuştur. Futbol takımı gençler 1. küme maçlarında Bursa 4´ncüsü oldu. Ayrıca boks ve tekvandoda öğrencilerimiz Bursa ve Türkiye finallerinde birçok başarıya imza attı. Bu yıl ilk defa kurulan kız ve erkek hentbol takımlarımız, Bursa finallerinde mücadele ettiler. Yeni taşındığı binanın zemin katında 2 tane jimnastik ve 1 tane kondüsyon salonu ve 1 tane çok amaçlı salonu bulunan Spor Lisesi, okullar bölgesindeki Belediyespor salonundan ve İlçe Kapalı Spor Salonu ile Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesindeki tutbol sahasından imkânlar ölçüsünde yararlanmaktadır? şeklinde konuştu.

YOĞUN İLGİ

Atan, ?2018-2019 öğretim yılı kayıt döneminde Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğünün 25.05.2018 tarih ve 2018/11 sayılı Yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara başvuru ile ilgili genelgesi ekinde yer alan çalışma takvimi doğrultusunda 1-26 Haziran 2018 tarihleri arasında ön kayıtlarını yapan Spor Lisesi yetenek sınavına girmeye hak kazanan ortaokul veya İmam Hatip Ortaokulu mezunu 174 adayın yetenek sınavlarını 2-6 Temmuz 2018 tarihleri arasında yapmış ve yetenek sınavı sonuçlarını 6 Temmuz 2018 tarihinde ilan etmiştir. Yetenek sınavlarında 50 barajını geçip, değerlendirmeye alınan 130 öğrenciden bu yıl ki kontenjanı olan 120 öğrencinin kesin kayıtları yapılmış ve kontenjan dolduğundan 2. yetenek sınavı açılmamıştır. Kayıtlarda ve yetenek sınavlarında Spor Lisesinden 3 öğretmen ve diğer liselerden 6 öğretmen olmak üzere toplam 9 öğretmen görev yapmıştır. Kayıtlar ve yetenek sınavları sorunsuz bir şekilde tamamlanmıştır. Türkiye de birçok Spor Lisesi 1. Yetenek sınavlarında kontenjanını dolduramazken, 2. yetenek sınavı açmak zorunda kalırken İnegöl Spor lisesine bu yıl rağbet artmış ve 1. yetenek sınavları sonunda, bu yıl belirlenen 120 kişilik kontenjanını doldurmuştur. Kesin kayıt yaptıran 120 öğrenci ve velilerini 2018-2019 eğitim öğretim yılı başında yapılacak bir haftalık uyum eğitiminden önce okula davet ederek, okulun tanıtımı ve kuralları ile vizyon ve misyonu ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapılacaktır. Bu toplantı mesaj sistemi ile duyurulacaktır. Yeni kayıt olan öğrencilerin tamamına yakınının lisanslı sporcular oldukları ve sporcu geçmişleri ile ek puan aldıkları dikkat çekti. Ayrıca okula kayıt yaptıran öğrencilerin ortaokul başarı puanlarının da yükseldiğini ve bu başarı puanından dolayı yüzde 30´a kadar ek puan aldıkları ve sıralamaya katkı sağladığı görüldü. Spor Lisesi öğrencilerinin erkek ve kız pansiyonlarda kalabilecekleri, bu konuda sorun olmayacağı konusunda kayıt sırasında veliler ve öğrenciler bilgilendirildi. Bu yıl kayıt döneminde başta Bursa merkez, Gürsu, Kestel, Yenişehir, Karacabey, Orhangazi ve Bilecik´ten öğrencilerin kayıt hakkı kazandığı görüldü. İnegöl Spor Lisesi olarak 2018-2019 eğitim öğretim yılında tüm branşlarda ilçe, il ve ulusal düzeydeki müsabaka ve yarışmalara katılacaktır? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: M. Salih KAYGUSUZ



  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00