www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

SPOR YATIRIMLARI MASAYA YATIRILDI

SPOR YATIRIMLARI MASAYA YATIRILDI

Bursa´nın spor yatırımları, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin öncülüğünde Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü´nde yapılan toplantıda masaya yatırıldı.

 

Bursa´nın spor otoriteleri, Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü´nde bir araya gelerek, kentteki amatör ve profesyonel spor alt yapısının durumunu değerlendirdiler ve taleplerini iletiler. AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin´in öncülüğünde yapılan görüşmede, kentin devam eden ve proje aşamasındaki spor yatırımları değerlendirildi.

MİNİ SPOR ZİRVESİ

Spor camiasının içinden gelen AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa´daki spor alt yapısının daha güçlenmesi amacıyla önemli bir organizasyona imza attı. Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cenk Aydın, Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürü Dr. Süleyman Şahin, Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık ve Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar´ı Ankara´ya davet eden Milletvekili Şahin, bir toplantı yaparak sorun ve taleplerini dinledi.  Şahin, daha sonra beraberindeki heyetle Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan´ı ziyaret ederek hazırlanan raporu sundu.

 

Görüşme sırasında konuşan Milletvekili Şahin, Bursa´nın güçlü bir spor alt yapısına sahip olduğunu söyledi. Sporun içinden gelen biri olarak gençlerin spora yönlenmeleri için büyük çaba harcadığının altını çizen Milletvekili Şahin, ?Kentimizde gençlerin spora yönelmeleri için önemli yatırımlar gerçekleştirdik. Spor Bilimleri Fakültesi´nin kurulması, Bursa ve ilçelerinde spor yatırımlarına ağırlık verilmesi ve amatör spor kulüplerinin desteklenmesi için çalıştık? dedi.

ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPILDI

Bursa´da son 4 yıl içinde yapılan ve devam eden spor yatırımları hakkında da bilgi veren Milletvekili Şahin, Kestel Buz Pisti, Gürsu Sporcu Fabrikası, Yıldırım Spor Kompleksi, Osmangazi Kapalı Atletizm Salonu, Nilüfer Kapalı Spor Salonu, Mudanya Okçuluk ve Atıcılık Tesisleri ve Spor Merkezi ile Ovaakça semt sahasını örnek verdi. Şahin, U.Ü Eğitim Bilimleri Fakültesi´nin Spor Bilimleri Fakültesi´ne dönüştürülmesinin ülke sporuna büyük fayda sağlayacağını ve buradan mezun olanların geleceğin sporcularını yetiştireceğini ifade etti.

Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ile birlikte kentin amatör spor alt yapısını güçlendirmek için çalıştıklarını da söyleyen Hüseyin Şahin, ?Bu konuda Büyükşehir Belediyemizin çalışmaları da takdire şayandır. Bir dizi branşta binlerce gencimiz için çok güzel olanaklar sunuyorlar. Bu yıl Avrupa Bayanlar Basketbol Şampiyonu oldular. Aynı şekilde ilçe belediyelerimizin de bu yönde çalışmaları ve yatırımları var? diye konuştu.

TALEP RAPORU SUNDU

Spor Genel Müdürlüğü´nden bazı talepleri olduğunu da söyleyen Milletvekili Şahin, bu talepleri belirlemek için yapılan toplantıda hazırlanan raporu Genel Müdür Mehmet Baykan´a sundu. Şahin, ilk etapta Spor Bilimleri Fakültesi´nin derslik ve uygulama alanı ihtiyaçlarının karşılanması, kentte devam eden yatırımların tamamlanması gerektiğini ve planlanan yatırımlara da hızla başlanmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

DESTEĞİMİZ SÜRECEK

Milletvekili Hüseyin Şahin ve beraberindeki heyeti dikkatle dinleyen Genel Müdür Mehmet Baykan, Bursa´da son yıllarda spor alanında önemli başarılar yaşandığını söyledi. Genel Müdürlük olarak Bursa´daki yatırımlara her türlü desteği verdiklerini ve bu desteğin süreceğinin altını çizen Baykan, ?Karşımda ne istediğini bilen ve birlikte hareket eden bir heyet var. Birlik ve beraberlik başarıyı getiriyor. Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü olarak Bursa´da spor yatırımları için olanaklar ölçüsünde her türlü desteğimiz sürecek? dedi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19