SPOR YAPMAYAN LİSELİ KALMAYACAK

SPOR YAPMAYAN LİSELİ KALMAYACAK

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in gündeminde Türkiye geneline taşınacak bir proje var. Salon sporları olimpiyatı projesi kapsamında Basketbol, futbol, voleybol, atletizm gibi branşlarda ligler oluşturulacak. Hiçbir yerde lisanslı olmayan

İlçe Kaymakamı Aziz İnci, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, İnegöl Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Osman Gümüş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ile gerçekleştirilen toplantıda, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, amatör spor lisansı olmayan, spor yapamayan öğrencilerin katılacağı Kapalı Salon Sporları Olimpiyatı düzenleme fikrini ortaya çıkardı.

 

İnegöl’ün 4 tane Kapalı Spor Salonu bulunduğunu nitelendiren Hüseyin Şahin, “Bu Spor Salonlarında çocuklarlımızın cıvıl cıvıl çeşitli yarışmalar yaptıklarını görür gibiyim. İnşallah çeşitli branşlarda 15 lisemizin katılımıyla liglerin başladığını ve müsabakalar olduğunu görürüz. İnegöl’ümüzde özellikle spor yapmayan öğrencilerimizin, çeşitli branşlarda sporla buluşmasına katkı koyacağımıza inanıyorum.” dedi.

 

YEREL LİG PLANLANACAK

İl Spor Hizmetleri Müdürü Süleyman Şahin ise “Milletvekilimiz spor anlamında çok büyük destekler veriyor. Onun heyecanı bizim heyecanımızla da biraz daha hızlanmamıza sebep oluyor. Spor faaliyetlerimiz en geniş kapsamda İnegöl’de değerlendiriliyor. Çocuklarımızın, gençlerimizin sporla buluşturulması konusunda önemli bir teklif gündeme getirdiler. Bu kapsamda bütün liselerin katılacağı bir yerel lig planlayacağız. Bütün yıla yaygın şekilde bir organizasyon planlayacağız. İnşallah İnegöl’de başlayan yerel lig örneği diğer ilçelerimizde hatta Türkiye’de de örnek olarak kabul görür.” şeklinde konuştu.

 

BELEDİYE OLARAK DESTEK VERECEĞİZ

İnegöl’ün genç nüfusu ile dinamik bir şehir olduğunu aktaran Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Belediyemizin ve spor kulüplerimizin önemli çalışmaları var. Biz hem bu işin altyapısını tamamlamaya çalışıyor hem de gençlerimizi bu işin içine çekmeye çalışıyoruz. Bu proje altyapısı oluşmuş mekanlara gençlerimizi çekecektir. Biz Belediye olarak bu projeye elimizden gelen tüm desteği vereceğiz” diye konuştu.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk de okulların açıldığı tarihten itibaren Kapalı Spor Salonlarını aktif hale getirmek için takımların oluşturulacağını, gençlerin spor yapması için çalışma yapacaklarını ve önümüzdeki dönemde, öğrenciler arasında tatlı bir yarışma dönemi başlatacaklarını belirtti.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68