SPORDA ÖNEMLİ OLAN DOSTLUKTUR

SPORDA ÖNEMLİ OLAN DOSTLUKTUR

BASKF Yönetim Kurulu Üyesi ve BASKF İnegöl İlçe Temsilcisi Nedim Sevim, Süper Amatör Lig Play-Off Grubu´nda oynanan Kafkasspor-İznikspor müsabakası sonrasında değerlendirmelerde bulundu.

 

Yenişehir´de oynanan İznikspor-Kafkasspor Play-Off maçındaki penaltı kararının gerçekten ağır bir karar olduğunu belirten Nedim Sevim, ?Bu tür hakem hatalarını Şampiyonlar Ligi maçlarında da görüyoruz. Avrupa´da oynanan diğer liglerde de bu tür hakem hatalarını yaşıyoruz. Türkiye Süper Ligi´nde maçları yöneten hakemlerimizde zaman zaman bu tür hatalar yapıyorlar. Geçmişi fazla eleştirmenin bir anlamı yok. Fakat hakem ve hakem komitesinde bulunan başkan ve yöneticileri, müsabakaları yöneten hakemlerimizde bundan sonraki maçlarda biraz daha dikkatli, biraz daha ilgili alakalı yaklaşırlarsa inanın sahada ter döken sporcusundan, dışarıda emeğini, nakdini ve vaktini harcayan yöneticilerimizinde emekleri zayi olmayacaktır diye düşünüyorum? dedi.

 

?EMNİYET ZAAFİYETİ?

Taraftarlar konusuna değinen Sevim, ?Kafkasspor-İznik maçından sonra, Karacabeyspor ve Zaferspor´un Play-Off maçı vardı. Maç öncesi belki emniyetin bir zafiyeti vardı. Kafkasspor-İznikspor maçı oynanırken Karacabeyspor taraftarı tribünlere alınmaz iken, Zaferspor taraftarları tribünlere alındı. Zaferspor taraftarları ikinci yarı stada alındığında sahanın atmosferi bir anda değişmiş oldu. Fakat hoş olmadı. Fakat burada ne BASKF´ın nede saha komiserlerinin bununla alakalı ciddi bir sorumluluğu yok. Burada emniyet zafiyetinin var olduğunu gördüm. Orada Zafersporlu futbolcuların, Kafkassporlu yöneticilere bir tacizi olmuş, bunların fotoğrafları da elimizde var? şeklinde konuştu.

 

ASIL AMAÇ CENTİLMENLİK VE KARDEŞLİKTİR

Sevim, ?Bizim asıl amacımız sporun dostça, kardeşçe, centilmence yapılmasıdır. Osman başkanımızla ve yöneticilerimizle yaptığımız istişarede gerek Kafkasspor, gerek Zaferspor, gerekirse Bursa´da amatör spor kulüpleri camiasında bu tür zedeleyici, karşılıklı dostaneden çıkmış pozisyonlarda da kulüplerimizi bir araya getirip, yöneticilerimizi bir araya getirip, seyircilerimizi de bir araya getirip müsabakalar öncesi, centilmence, dostça, kardeşçe müsabakaların izlenmesini sağlamak istiyoruz.?

 

GERGİNLİKLER SON BULACAK

Sevim, ?Zaferspor ve Kafkasspor başkan ve yöneticilerini BASKF´a davet ediphem bu gerginliğin sona erdirilmesini hem de bundan sonraki maçlarda diğer kulüplerimizin bu tip gerginliklerden uzak kalması için barıştırıcı, uzlaştırıcı bir toplantı düzenlemek istiyoruz. Bu tür gerginliklerin olmamasından yanayız. İnşallah Kafkasspor ve Zaferspor maçından önce bu diyaloğu da gerçekleştirip 2 kulüp arasındaki bu taraftar gerginliğini bitirmek istiyoruz. Sahada futbolcular arasında herhangi bir sorun yok. Zaferspor ile Kafkasspor geçmişte güzel dostlukları olan iki güzide kulübümüz. Zaferspor´da yöneticilik yapan, Zafer mahallesinde ikamet eden dostlarımız, akrabalarımız var. Sahadaki gerginlik, orada bulunan dostlarımızla aramızın bozulması anlamına gelmez. Onun için Zaferspor ile karşılaşacağımız son Play-Off maçının dostane şekilde geçeceğine inanıyorum. Güzel bir söz var, büyük dostluklar, arkadaşlıklar kavgayla başlar tabiriyle iki takım arasındaki seyirci gerginliğini ortadan kaldırmış olacağız? diye konuştu.

 

İNEGÖL AMATÖR SPORA DEĞER VERİYOR

Şampiyonluklarından dolayı Doğanspor camiasını kutlayan Sevim, ?BASKF olarak yakında kendilerini ziyaret edeceğiz. Bursa´da Play-Offmücadelesine İnegöl´den iki takımın kalması, Bursa´ya damga vurduğunu ve 2. Küme´de de İnegöl ve Yenişehir grubunun yer aldığı maçları da seyrettiğimizde gerçekten göze hoş, sahada güzel mücadele eden kalitesi yüksek, seyir zevki olan maçlar oynanıyor. 2. Amatör´de, üst ligler kalitesinde maçlar izliyoruz. İnegöl´de amatör spora verilen değeri hep beraber görüyoruz, bundan sonrada görmeye devam edeceğiz? ifadelerini kullandı.

 

AMATÖR KULÜPLER TOPLANIYOR

Sevim, ?Amatör kümede mücadele eden bütün takımlarımızı kutluyorum. Gerçekten önümüzdeki hafta BASKF yönetimi ile birlikte İnegöl kulüplerimizi bir araya getirip sahada ve saha dışında yaşadıkları sorunlarını, problemlerini, dilek ve temennilerini bir arada değerlendirmek amacıyla bir toplantı yapacağız. Toplantı için gün ve saati kulüplerimize bildireceğiz? açıklamalarında bulundu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00