www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

SPORDA MARKA OLACAĞIZ

SPORDA MARKA OLACAĞIZ

İnegöl Belediyespor’un 2010 yılında yapmış olduğu çalışmaları değerlendiren Belediyespor 2. Başkanı Âdem Tayyar, İnegöl’ün sadece futbolda değil, voleybol ve basketbolda ve diğer branşlarda da kaliteli takımlara sahip olmasını istediklerini sö

SPORDA MARKA OLACAĞIZ

 

İnegöl Belediyespor’un 2010 yılında yapmış olduğu çalışmaları değerlendiren Belediyespor 2. Başkanı Âdem Tayyar, İnegöl’ün sadece futbolda değil, voleybol ve basketbolda ve diğer branşlarda da kaliteli takımlara sahip olmasını istediklerini söyledi. 

 

Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte İnegöl Belediyesi Encümen toplantı salonunda İnegöl Belediyespor’un 2010 yılında yapmış olduğu çalışmaları değerlendiren Belediyespor 2. Başkanı Adem Tayyar, 15 Nisan 2009 tarihinde İnegöl Kent Müzesi toplantı salonunda İnegöl’de ki 60 beden eğitimi öğretmeniyle bir araya gelerek Belediyespor’un ilk istişaresini yaptıklarını ifade ederek, “16 Kasım 2009 Pazartesi Hotel Park toplantı salonunda tanıtım kokteylimiz yapıldı. Henüz bir yılını dolduran Belediye spor tabiri caizse gümbür gümbür emin adımlarla hedefine ilerliyor. Gerek yetiştirdiğimiz sporcular, gerekse elde ettiği başarılarla İnegöl’ümüz yakın gelecek de Türkiye de sporda da marka olacak. Aroma Voleybol 3 Lig B Grubunda 12 Lisanslı Sporcu ile mücadele etmekteyiz. Voleybol alt yapımızda 80 sporcu ile Masa Tenisi branşında 80 sporcu ile Atletizm branşında 50 sporcu ile Yüzme branşında 173 sporcu ile çalışmalarımız devam ediyor. HİS Branşımızda kış ayları ortalaması olarak ayda 60 kişiye spor yaptırıyoruz. Yaz aylarında bu sayı 4–5 kat artmak suretiyle 300–400 kişilere ulaşmaktadır. Kulübümüzün ilgilendiği branşlar, yaz ve kış okulları ve herkes için spor olmak üzere yılda yaklaşık bin kişiye spor yaptırmaktayız. Bu çalışmalar ve etkinliklere izleyici kitlesi ve aileleri de dahil ettiğimizde bu sayı kat ve kat artmaktadır. Belediyespor olarak da bundan büyük keyif almaktayız. 5 Branşta açmış olduğumuz kurslarda toplamda 284 öğrenciye hizmet verildi” açıklamalarında bulundu.  

Etkinliklerde 2 bin 130 sporcu yer aldı

İnegöl Belediyespor’un 2010 yılında yapmış olduğu sportif etkinliklerinden bahseden Tayyar “Okullar arası kros yarışması yapıldı 63 takım 232 sporcu katıldı. İzmir’de yapılan Türkiye masterler salon şampiyonasına 3 sporcumuz ile katıldık. 3 birincilik 1 üçüncülük kazandık. İlçemizdeki sporseverlere yönelik Yılmaz Vural panelini düzenledik. Atletizm geliştirme projesi kapsamında yapılan yarışlarda Bursa’yı 5 sporcumuzla temsil ettik. Atletizm takımımız Eskişehir’de yapılan bölge şampiyonası müsabakalarında takım halinde birinci oldu. 23 Nisan yüzme şölenimize 17 Kulüp 260 Sporcu katıldı. Atletizim takımımız Bilecik de yapılan Bölge Şampiyonasında takım halinde birinci oldu. Atletizim takımımız Ankara da yapılan Türkiye finallerinde takım halinde Türkiye yedincisi oldu. 19 Mayıs Gençlik koşusuna 450 sporcu katıldı. 19 Mayıs Yüzme yarışımıza 9 kulüp ve 158 sporcu katıldı. Masa tenisi turnuvamıza 28 takım 84 sporcu katıldı. Minik voleybol İl birinciliği müsabakalarına 21 takım ve 210 sporcu katıldı. Eğlenceli Atletizim yarışmaları yapıldı. 200 sporcu katıldı. Masa Tenisi Antrenörümüz İsmail Gümüş Masa tenisi Avrupa Yıldızlar ve Gençler şampiyonasında görev aldı. Voleybol takımımızın ilk maçını İTÜ deplasmanda yaptı. 32. kıtalar arası Avrasya maratonuna 143 kişiyle katılımda bulunduk. 2. bisiklet yarışı organizasyonumuza 110 sporcu katıldı. Masa tenisi minik bayanlar takımımız Kırklareli’nde yapılan minikler Türkiye şampiyonası grup eleme maçlarına katılarak grup birincisi olmuş, finallere kalarak 2011 Mayıs ayında yapılacak Türkiye finallerinde Bursa’yı temsil eden tek minik bayanlar takımı olacak. Masa tenisi takımımız Bursa’da yapılan il birinciliği yarışmalarında minik kızlar kategorisinde il birincisi oldu. Masa tenisi takımımız Bursa ‘da yapılan İl birinciliği yarışlarında yıldız erkekler kategorisinde bursa üçüncüsü oldu. Masa tenisi takımımız Bursa’da yapılan İl birinciliği büyük erkekler kategorisinde bursa beşincisi oldu. Orman işletmesi ve Doğa-der ile ortaklaşa yaptığımız doğa yürüyüşümüze 280 vatandaşımız katıldı. Bursa 75. büyük Atatürk koşusuna katıldık. Takım halinde bursa birincisi olduk.  Masa tenisi antrenörümüz İsmail Gümüş’e 21 yaş altı Balkan şampiyonasında milli takım antrenörü olarak görev aldı.  Mersin Silifke’de yapılan atletizim ligi müsabakalarında takım halinde Türkiye 7. si olarak Antalya ve Denizli’de yarışmalara katılmaya hak kazandık”

Etkinliklerde 2 bin 130 sporcunun yer aldığını dile getiren Tayyar, “Spor bir şehrin tanıtımının en önemli araçlarından bir tanesidir. Şehirlerin bir spor dalına kavuşması gerekir. Bu, şehrin ne kadar kaliteli olduğunu, ne kadar kentlileştiğinin göstergesidir. İnegöl’ün sadece futbolda değil, voleybol ve basketbolda ve diğer branşlarda da kaliteli takımlara sahip olmasını istiyoruz. Bu anlamda Belediyespor çok önemli bir görev üstlenmiştir. Bu göreve laik olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19