www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Spor Salonlarına Bir Halka Daha

Spor Salonlarına Bir Halka Daha

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şarık Tara Endüstri Meslek Lisesi'ne yaptırılan spor salonu törenle hizmete açıldı.

Bursa'yı sporda da marka bir kent yapma hedefiyle kentin her köşesine ve özellikle eğitim kurumlarına spor tesisi desteğini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Şarık Tara Endüstri Meslek Lisesi'ne de konforlu bir spor salonu kazandırdı.

 TOPLAM 220 TESİS

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ovaakça'da yer alan liseye yaptırılan kapalı spor salonunun açılış töreninde, öğrencilerin sevgi gösterileriyle karşılandı. Bursa'ya eserler kazandırmanın onurunu yaşadıklarını anlatan Başkan Altepe, Bu dönemde sadece spor salonu olarak, 220 tesisi tamamlayarak hizmete aldık. Bu salon da diğerlerinde olduğu gibi okul öğrencilerine ve çevrede yaşayan vatandaşlara tüm yönleriyle spor yapma imkanını sunacak” diye konuştu.

 Başkan Altepe, Bursa'nın spora yatığı yatırımlarla İstanbul ile yarıştığını hatırlatarak, gençlerden kendilerini en güzel şekilde yetiştirmelerini ve Bursa ile Türkiye'nin adını uluslararası arenalarda duyurmalarını istedi.

 Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, konuşmasında, Bursa ile Türkiye'nin geleceğinin meslek lisesi mezunlarında olduğunu kaydetti. Kendisinin ve ekip arkadaşlarının da bu liselerden çıktığını, Türkiye'nin teknik alt yapıya sahip güçlü kadrolara ihtiyacının bulunduğunu anlatan Başkan Altepe, Türkiye'nin ilk yerli tramvayını bizim kadrolarımız üretti. Onun için meslek liseleri ne kadar çok olursa, Türkiye'nin yükselişi de o kadar çok olur” ifadelerini kullandı.

  BURSA FARKINDALIK OLUŞTURUYOR”

Vali Yardımcısı Mehmet Vedat Müftüoğlu ise, Bursa'ya neredeyse valilik spor bütçesi kadar yatırım yapan, ödenek ayıran Başkan Altepe'ye teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi sayesinde kentin her bir alanının sor salonları, parklar ve yüzme havuzlarıyla donatıldığını kaydeden Müftüoğlu, Bursa, aldığı yatırımlar sayesinde artık kabına sığmıyor. Ulusal ve uluslararası arenalarda ses getirerek farkındalık oluşturuyor” şeklinde konuştu.

 Şarık Tara Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ömer Yılmaz da, yapılan salonun okul ile bölge gençlerine hizmet vereceğini ifade etti. Yapılan yatırım nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür eden Yılmaz, Hem okulumuz hem de bölge açısından büyük ihtiyaçtı. Beklentimiz, Büyükşehir Belediyemiz tarafından giderildi” açıklamasında bulundu. Okul Müdürü Yılmaz, kent merkeziyle Ovaakça arasında ulaşım sıkıntısının bulunduğunu kaydederek, Başkan Altepe'den sorunun giderilmesi noktasında yardım istedi.

 Açılış konuşmalarının ardından beraberindekilerle spor salonunu gezen Başkan Altepe, protokol üyeleriyle basketbol atışları yaptı. Okul öğrencilerinden Gözde Çiçekçi, günün anısına Başkan Altepe'ye çiçek takdim etti. Program sonunda, Şarık Tara Endüstri Meslek Lisesi Pilav Günü etkinliği Başkan Altepe'nin katılımıyla gerçekleşti. Programa, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da eşlik etti.

 HBR: Haber Merkezi



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00