www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Srebrenitsa İçin Sessiz Yürüyüş

Srebrenitsa İçin Sessiz Yürüyüş

Uluslararası Aliya Düşünce Derneği, 2. geleneksel Srebrenitsa Şehitlerini Anma etkinliği kapsamında sessiz yürüyüş düzenledi.

Dün saat 16.00´da Kaymakamlık binası önünde başlayan yürüyüş Belediye binası önünde son buldu. Yürüyüşe Kaymakam Ali Akça da katılım gösterdi.

 

?İSLAM, CESUR VE ATILGAN MÜSLÜMANLARIN OMUZLARINDA YÜKSELECEKTİR?

Yürüyüş öncesi açıklamalarda bulunan Uluslararası Aliya Düşünce Derneği Başkanı Ahmet Sert, ?Yıl 1992, ülke Bosna Hersek, şehir Srebrenitsa... BM tarafından güvenli bölge ilan edilmişti. Hollandalı askerler tarafından Sırplara teslim edilen, Boşnaklar acımasızca kadın, yaşlı, çocuk demeden sadece Müslüman oldukları için acımasızca katledildiler. Dünya burada ve diğer şehirlerde özellikle de Srebrenitsa´da 8 bin 373 gencin öldürülmesine gözünü yumdu, görmezden geldi, sessiz kaldı. Bugün dahi bu zulmün unutulması, unutturulması istenmektedir. Bosna´da 312 bin Boşnak masum şehit edildi. 2 milyon insan evlerinden terk ettirilmeye zorlandı. Binlerce kadına tecavüz edildi. Srebrenitsa anneleri halen evlatlarının naaşlarını arıyor. Toplu mezarlarla ortaya çıkarılıyor. Mavi kelebekler şehitleri bularak annelere verilmekte. Bugün dahi 35 şehit Bosna Hersek´in Srebrenitsa şehrinde Poçitari mezarlığına naaşları dualarla toprağa verilecek. Her yıl Bosna´da toplu mezarlar ortaya çıkarılmaktadır. Hangi annenin yüreği buna dayanır. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun. Bilgemiz Aliya İzzetbegoviç; ?Size asla intikam peşinde koşun demiyorum ama asla yapılanları unutmayınız, unutturmayınız. Unutulan soykırımlar tekrarlanır´ diyordu. Kıymetli ilçe halkımız, Aliya Derneği olarak üyelerimiz, çocuklarımız yaz okulu öğrencilerimiz de pasif değil, atılgan, dinamik, doğru bir tarih bilincin inşası için çalışıyor, çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü İslam korkak bir neslin değil, cesur ve atılgan Müslümanların omuzlarında yükselecektir? dedi

 

UNUTMAMALIYIZ

Kaymakam Ali Akça ise, ?Bilge Başkan Aliya İzzetbegoviç´in ?Size asla intikam peşinde koşun demiyorum, ama asla yapılanları unutmayınız, unutturmayınız. Unutulan soykırımlar tekrarlanır´ diyordu. Bilge Başkanın ifade ettiği gibi unutmamak, intikam almak açısından gerekli olan bir duygu değil. Bu tip zulümlerin, bu tip soykırımların bir daha yaşanmaması için gerekli olan bir olay, tamamen katıldığım bir düşünce. Dolayısıyla biz bundan sonra insanlığın, insanlık değerlerinin bu tip zulümlere uğramaması için Srebrenitsa katliamının 23. yıl dönümünü aslında büyük bir üzüntüyle hatırlıyoruz. Bir daha böyle zulümlerin olmaması için unutmamamız gerektiğini düşünüyorum. İntikamda bizden uzak dursun, zulüm de bizden uzak dursun, soykırım da bizden uzak dursun, bütün insanlık değerleri bu tür olumsuz olay ve durumlardan inşallah ebediyen kurtulur diyorum. Hareketinizi yapmış olduğunuz bu faaliyeti canı gönülden bir kez daha desteklediğimi belirtmek istiyorum. Ziyaretinizden dolayı bir kez daha memnuniyetimi ifade ediyor, hepinize sevgiler saygılar sunuyorum? diye konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01