STK´LAR KAHVALTIDA BULUŞACAK

STK´LAR KAHVALTIDA BULUŞACAK

İnegöl Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, Konsey çatısı altında oluşturulması planlanan STK Çalışma Grubu ile alakalı olarak Pazar günü İnegöl´deki STK temsilcilerinin katılacağı bir kahvaltı düzenleyerek projeyi olgunlaştıracaklarını ifade etti.

 

İnegöl Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, geçtiğimiz günlerde gündeme gelen

Kent Konseyi STK Çalışma Grubu ile alakalı bilgilendirmelerde bulundu.

 

STK´LAR KAHVALTIDA BULUŞACAK

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, ?İnegöl´de teröre karşı STK´lar ile beraber Kent Konseyi başkanlığında birkaç toplantı yapmıştık ve bunların sonrasında da bir basın açıklaması yapmıştık. Akabinde çalışmamızı afişlerle İnegöl´ün okullarına, resmi dairelerine ve kahvelerine asmıştık. Bu çalışmaları yaparken Erdoğan Kızmaz başta olmak üzere bir kısım STK başkanı arkadaşımız Kent Konseyi çatısı altında bir çalışma grubu kurmak istediklerini ve bunun da bütün STK´lar tarafından desteklenmesi gerektiği talebini ilettiler. Biz de Kent Konseyi olarak bunu gündemimize alarak onay verdik. Geçen hafta bir mutfak çalışması yaptık. Önümüzdeki Pazar günü saat 10.00´da Royal Otel´de İnegöl´deki bütün STK´ların da katıldığı bir kahvaltı programı yapacağız. Bu kahvaltıda hem Kent Konseyi altında kurulacak olan ve bütün STK´ları kapsayacak olan Kent Konseyi STK Çalışma Grubu´nun oluşmasını sağlayacağız hem de diğer STK´ları İnegöl ile ilgili taleplerini, katkı ve eleştiri anlamında düşüncelerini alarak yetkili mercilere ulaştıracağız. Bu kentte yaşıyoruz. Bu kentte yaşayan her insanın, her STK´nın bu kente borcu vardır. Dolayısı ile kentle alakalı fikir ve projeleri vardır. Bunları olgunlaştırmak ve yaşadığımız kente renk katabilmek istiyoruz. Çok güzel projeler yapacağız. İnegöl´de çok güçlü STK´lar, çok değerli başkanlarımız var. Onların da katkıları ile bu kent daha da güzel hale gelecektir? dedi.

 

KENT KONSEYLERİ TAVSİYE VE PROJE KURULUŞLARIDIR

Çalışma grubunun kuruluş amacı ile ilgili bilgi veren Cerrah, ?Bu oluşumun içeriğini Kent Konseyi STK Çalışma Grubu´ndaki insanlar belirleyecekler. Kent Konseyi olarak bizim bir takım başlıklarımız olacak. Kentleşme bilinci, sürekli göçlerden kaynaklanan sorunlar, çarpık yapılaşmalar ve benzeri bir takım başlıklarımız var ama bunun içeriğini daha çok oradaki arkadaşlarımız belirleyecekler. Kent Konseyi gönüllü olarak yapılan çalışma mekânıdır. Dayatma veya zorlama diye bir şey yok. Dönem dönem tüm STK´ları içeren toplantılar yapılacak. Burada çeşitli projeler gündeme gelecek. Kent Konseyleri tavsiye ve proje kuruluşlarıdır. Bir yaptırım ve dayatma kuruluşları değillerdir. Bunları bilmemiz lazım. Biz iyi olan, güzel olduğuna inandığımız her türlü projeyi STK´lara söyleriz. Her dernek kendi planı, programı içerisinde çalışmalarını sürdürecektir, iç işlerine asla müdahale etmeyiz. Sadece bizden talepleri varsa kendilerine yardımcı olmaya çalışırız? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32