SU İÇEMİYORLAR

SU İÇEMİYORLAR

İnegöl´ün kırsal İskaniye Mahallesi´nde köylüler, içme suyuyla alakalı problemlerinden yakınıyor. Özellikle yaz aylarının gelmesiyle beraber köylüler, çeşmeden su içemiyor.

İnegöl´ün kırsal İskaniye Mahallesi´nde özellikle yaz aylarının gelmesiyle birlikte çeşmeden su içemeyen köylüler, su ihtiyaçlarını geleneksel yöntemlerle gideriyor. Köylüler, köyün belli yerlerindeki çeşmelere giderek yanlarında götürdükleri bidonları dolduruyor ve evlerine sırtlarıyla içme suyu götürüyor.

TAŞIMA SUYLA DEĞİRMEN ÇEVİRMEYE UĞRAŞIYORUZ
Konuyla alakalı açıklama yapan köy sakini Beytullah Ecer, ?Annelerimiz, babalarımız geçmişte nasıl sırtıyla su taşıyorlarsa biz de halen bu çağda taşıma su ile değirmen çevirmeye uğraşıyoruz. 1995´de  bu suyu 3 km yer kazarak elle getirdik. Ondan sonra 2000´li yılların başında devletin de yardımıyla köyümüz suya kavuştu fakat yaz aylarında bu mevcut su köylülere yetmiyor. Yaz ayları gelince köylüler sırtlarıyla su taşımak zorunda kalıyor? şeklinde konuştu.

KÖYÜN ÇEŞİTLİ YERLERİNDE KAYNAK SULARI VAR
İçme suyu probleminin çözümünün basit olabileceğini belirten köy sakini Beytullah Ecer, ? Düşük maliyetlerle bu suyun problemi çözülebilir ve köylüler mağduriyetten kurtulabilir.  Eğer konunun üzerine durulursa köyün yakınlarda çeşitli bölgelerde zaten çıkan kaynak suları var fakat köylü yıllardır bu sulardan yararlanamıyor? diyerek sözlerini sonlandırdı.

İçme suyu probleminin yanında, sulama suyunun da hiç olmadığını belirten Cemiyet Mahallesi sakinleri, en kısa sürede su ile ilgili mağduriyetlerinin çözülmesini bekliyor.

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07