www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

SU GÜNÜNÜ ŞÖLENLE KUTLADILAR

SU GÜNÜNÜ ŞÖLENLE KUTLADILAR

Prof. Dr. Selçuk Yahşi Ortaokulu Eko Tim öğrencileri, 22 Mart Dünya Su Gününü Özdilek Alışveriş Merkezinde şenlikle kutladılar. Programda öğrencilerin atık malzemelerden hazırlanan kıyafetlerle yaptıkları defile dikkat çekti.

Prof. Dr. Selçuk Yahşi Ortaokulu’nda 6 yıldır uygulanan Eko Okulları projesi kapsamında Eko Tim öğrencileri 22 Mart Dünya Su Gününü kutladı. Cumartesi günü Özdilek AVM’nin bahçesindeki yeşil alan düzenlenen şölene; Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, Prof. Dr. Selçuk Yahşi Ortaokulu Müdürü Kadir Filiz, Özdilek AVM Müdürü Alim Durmaz, öğrenciler ile velileri katıldı.

 

EN ÖNEMLİ MİRAS, SUYU BİTMEMİŞ DÜNYA

Şenlikte bir konuşma yapan Okul Müdürü Kadir Filiz, “Su yaşam kaynağıdır. Günümüzde küresel ısınma sonucu yavaş yavaş hissetmeye başladığımız su sıkıntısı ileriki günlerde insanlığın en önemli sorunu haline gelecektir. Bu noktada toplumların daha şimdiden birtakım tedbirler alarak bu problemi çözmeye çalışması gerekmektedir. Gelecek nesillere bırakabileceğimiz en önemli mirasımız temiz, yaşanabilir ve suyu bitmemiş bir dünyadır. Bu bağlamda her zaman çevre sorunlarına dikkat çeken okulumuz ileriki yıllarda çok büyük problemlere yol açacak olan su kirliliği ve su yetersizliği konularına dikkat çekerek toplumu bilinçlendirmeyi hedefliyor. İnegöl’de ilk defa Eko Okullar Projesine katılarak sosyal sorumluluğunu yerine getiren okulumuz, diğer okullara da örnek olarak İnegöl halkının çevre sorunları konusunda bilinçlendirilmesine katkıda bulunmuştur. Projemiz gereği iki yıldır su konusu üzerinde çalışıyoruz Yaptığımız faaliyetler ve bilgilendirici toplantılarla temiz su kaynaklarımızın bilinçli kullanılması konusunda öğrenci ve velilerimizden başlayarak topluma yayılan bir  çevre duyarlılığı oluşturmayı hedefliyoruz. Çünkü biliyoruz ki sağlıklı nesiller temiz ve sağlıklı bir çevrede yetişmektedir” dedi.

SU KAYNAKLARINI DİKKATLİ KULLANALIM

Var olan temiz su kaynaklarını dikkatli kullanmak ve kirletmemenin, gelecek nesillere borç olduğunu da belirten Müdür Filiz, şöyle devam etti: “Musluklardan bilinçsizce akıttığımız sular çocuklarımızın geleceğinden çalınmaktadır. Lavabolara döktüğümüz atık yağlar, deterjanlar temiz suları kirleterek kullanılmaz ve içinde canlı yaşayamaz hale getirmektedir. 1 litre atık yağın 1 milyon litre suyu kullanılamaz hale getirdiği gerçeğiyle yüzleştiğimizde sorunun büyüklüğü daha net ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle atık yağlarımızı kesinlikle lavabolara dökmemeli biriktirerek muhtarlıklara, belediyeye ve okullarımıza göndermeliyiz. Evimizde su tasarrufu sağlayacak tedbirleri almalıyız. Bu konuda tüm İnegöl halkını su kaynaklarımızı dikkatli kullanmaya davet ediyoruz. Bu programı burada sunmamıza yardımcı olarak, sosyal projelere olan duyarlılıklarını gösteren Özdilek Alışveriş merkezi yetkililerine ve projenin ilerlemesinde emeği geçen İnegöl Belediyesi yetkililerine, öğretmenlerimize, tüm öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyoruz.”

Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin ise çevreye yönelik yapılan olumlu çalışmaların birer ibadet olduğunu kaydederek, herkesin yaşam kaynağı olan suyu tasarruf kullanmasının gerektiğinin altını çizdi.

ATIK MALZEMELERDEN DEFİLE

Konuşmaların ardından okulun ana sınıfı A şubesi öğrencileri ve 4/B sınıfı öğrencileri su ile ilgili müzikli dans gösterilerini sundular. Son olarak 2/C sınıfı öğrencileri atık malzemelerden oluşan kıyafetlerden hazırlanmış olan defile gerçekleştirdiler. Son olarak da Eko Tim öğrencileri hazırlamış oldukları broşürleri Özdilek Alışveriş Merkezindeki halka dağıtarak programlarını sonlandırdılar.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19