www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şubat Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Şubat Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

İnegöl Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısı Çarşamba günü gerçekleştirildi. Toplantıda 17 gündem 2 ilave olmak üzere toplam 19 madde görüşülerek karara bağlandı.

İnegöl Belediye Meclisi´nin Şubat ayı olağan toplantısı bugün Çarşamba günü 14.30´da Belediye Ek Hizmet Binası´nda bulunan meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıyı Belediye Başkanı Alper Taban yönetti. Toplantıda 17 gündem 2 ilave olmak üzere toplam 19 madde görüşülerek karara bağlandı.

Gerçekleştirilen meclis toplantısında İlk 15 madde İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün vermiş olduğu öneriler ve evraklar doğrultusunda olurken,  2 Madde Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından Kardeş şehir ilişkileri kurulması ve Yarışma ödülleri ile alakalı görüşüldü.

İlave olarak meclise sunulan MHP ve İYİ Parti meclis üyeleri tarafından sunulan 2 farklı madde oldu. İlk ilave maddesi MHP meclis üyeleri tarafından Doğu Türkistan’a bağlı bir şehir ile kardeş şehir yapılması teklifi oldu. İkinci ilave teklif ise İYİ Parti ve CHP meclis üyelerinin ortaklaşa vermiş oldukları, İlçemizde uyuşturucuya karşı STK ve Derneklerde uyuşturucuya karşı mücadelenin eğitimin verilmesi konusunda oldu.

8. Kardeş Şehir Urumçi

Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyeleri tarafından Kültür ve Sanat Komisyonuna Doğu Türkistan da bir il ile kardeş şehir protokolünün gerçekleşmesi önceki meclis toplantısında talep edilmişti.  Kültür ve Sanat Komisyonu tarafından yapılan incelemeler sonucunda Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyelerinin kardeş şehir konusundaki teklifleri oy çoğunluğu ile karara bağlandı.

Konu ile alakalı meclis toplantısında söz alan MHP gurup sözcüsü Ahmet genç, Doğu Türkistan’a bağlı bir şehir ile kardeş şehir yapılması konusunda Urimçi şehrini uygun gördüklerini belirterek; “Urimçi şehrinin hem konum olarak, hem büyüklük olarak hem de Türkiye’ye yakın olması nedeni ile Urumçi şehrini uygun gördük. Türkiye’ye 10 saatlik bir mesafede olan bir şehir. Kültür bakanlığımıza gereken belgeleri gönderdik, görüşmeler iyi gidiyor. İnşallah da iyi sonuçlanır.” İfadelerini kullandı.

 

UYUŞTURUCUYA KARŞI BELEDİYE EĞİTİM VERSİN

İYİ Parti ve CHP meclis üyelerinin ortaklaşa vermiş oldukları, İlçemizde uyuşturucuya karşı STK ve Derneklerde uyuşturucuya karşı mücadele için Belediye tarafından eğitim verilmesi konusundaki ilave ek maddesi için mecliste CHP ve kendi partisi adına Söz alan İYİ Parti meclis üyesi İsmail Karaman; “Ülkemizde olduğu gibi. İlçemizde de son yıllarda uyuşturucu kullanımı ve madde bağımlılığı hızla artmaktadır, özellikle 15 yaş altı çocuklarımızda bu durum tehlikeli boyutlara ulaşmıştır. Edindiğimiz istatistiklere göre bu durum devlet kurumlarının yapmış olduğu çalışmaların yetersiz olduğunu ve Belediyemiz olarak da bu tehlike ile mücadeleye destek vermemiz gerektiğini tespit etmiş bulunmaktayız. Bu amaçla 2016 yılında Belediyemiz bünyesinde açılmış olan İNGADEM  (İnegöl Gençlik ve Aile Destek Merkezi)’nin çalışmalarının hangi aşamada olduğu. Belediye bünyesinin bir parçası olan İNGADEM in 2016 yılından bu tarihe kadar nasıl bir çalışma organizasyonuyla çalıştığı, kaç kişiye hizmet verdiği, çalışmalarının yeterliliğinin tespiti. Bu mücadelenin daha aktif hale gelmesi için İlçemizde farkındalıklar da yaratılması adına; Belediyemiz ve güvenlik güçleri öncülüğünde sivil toplum kuruluşları, kültür derneklerimiz ve akademik odaların da katılımıyla geniş kapsamlı bir çalışma yürütülmesi doğrultusunda Çevre Sağlık Komisyonunca durum tespit raporu hazırlanması konusunun Belediye Meclisince karar verilmesini arz ederim” İfadelerine yer verdi.

Haber Merkezi

 



  • BIST 100

    9535,98%-1,49
  • DOLAR

    32,44% 0,11
  • EURO

    34,50% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2475,69% -0,29
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00