SUÇ MAKİNESİ SERBEST KALDI

SUÇ MAKİNESİ SERBEST KALDI

Geçtiğimiz günlerde İnegöl´ün muhtelif bölgelerinde 15´i aşkın işyerinde hırsızlık olayı ve teşebbüsünde bulunan 3 hırsızdan 2´i gözaltına alındı.İnegöl´e getirilerek adliyeye çıkarılan ve 60 adet suç dosyası bulunan 13 yaşındaki zanlı ise serbest bırakıl

OLAY

Hastane Caddesi üzerinde aralarında, pastane, lokanta, bakkal ve kuruyemişçi ile elektrikçi ve konfeksiyon mağazalarının da bulunduğu 15 dükkana giren hırsızlar kameralara yakalandılar. Hırsızların girdikleri işyerlerindeki yiyecekleri yedikleri görüldü.İnegöl´ü soyup soğana çeviren 3 hırsızın en yoğun mesai harcadıkları adres Hastane Caddesi oldu. Cadde üzerinde birçok işyerine girme teşebbüsünde bulunan hırsızlar, bir emlakçıya girerek 30 TL nakit para ve 300 TL değerinde gözlük çaldılar. Kapılarını açmakta zorlanmadıkları pastanede pasta yiyen, bir başka işyerinde yardıma muhtaç kişilere verilmesi için bulundurulan sadaka kutusunu çalan hırsızlar daha sonra kayıplara karıştı. Olay, işyeri sahiplerinin sabah gelmeleri sonucu ortaya çıktı.

 

ESKİ KIYAFETLERİ MAĞAZADA BIRAKTILAR

Garaj yolunda bir giyim mağazasına hırsızlık için giren şahıslar, mağaza içerisinde kıyafetlerini değiştirirken eski kıyafetlerini mağazada bırakmaları ise dikkatlerden kaçmadı. Emniyet ekipleri bu kıyafetlerden yola çıkarak hırsızlık çetesinin peşine düştü.

 

YAKALANDILAR

İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri hırsızların yakalanması için harekete geçerken, 3 hırsızdan kardeş olan 2´si Eskişehir Emniyet Müdürlüğü´nün eşzamanlı operasyonunda yakalandı. İnegöl´deki hırsızlık olaylarını gerçekleştiren İ.Y. (16) ile kardeşi C.Y. (13), E.Y. (16), S.T. (16), C.T. (17) ve Y.Y.(13) çaldıkları suç eşyaları ile birlikte yakalandılar.

 

MAHKEMEYE ÇIKARILDI

Zanlılardan 2´sinin İnegöl´deki hırsızlık olaylarını gerçekleştirenler olduğu tespit edildi. Şüphelilerden 5´i Eskişehir Kapalı Cezaevine gönderilirken, İnegöl´deki hırsızlık olaylarına karışan 13 yaşındaki C.Y. İnegöl´e getirildi. İnegöl´e getirilen 13 yaşındaki C.Y mahkemeye çıkarıldı.

 

SUÇ MAKİNESİ

C.Y.´nin soruşturma dosyasında 14 adet işyerinden hırsızlık ve oto hırsızlığı bulunurken 13 yaşında olmasına rağmen şahsın toplam 60 adet suç dosyasının bulunduğu öğrenildi.

 

SERBEST BIRAKILDI

Geçtiğimiz Cumartesi sabahı İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince İnegöl adliyesine getirilen ve yalnızca İnegöl´de hırsızlık suçundan 17 dosyası bulunduğu öğrenilen 13 yaşındaki C.Y., İnegöl Adliyesi´nde alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

 

BOZÜYÜK´E GÖTÜRÜLDÜ

Bozüyük´te de 7 ayrı hırsızlık dosyası bulunan C.Y, İnegöl´ün ardından Bozüyük´e götürüldü.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07