www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

SUGESAM Hizmete Girdi

SUGESAM Hizmete Girdi

2015 yılında sözleşmesi yapılarak BEBKA desteği ile çalışmalarına başlanan ve kısa süre önce tamamlanan Su İle Gelen Sağlık Merkezi (SUGESAM), düzenlenen törenle hizmete girdi.

Dün saat 13.00´da gerçekleştirilen açılış törenine Bursa Valisi İzzettin Küçük, Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri, dernek ve oda başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

176 BİN GECE KALIŞI YAPILDI

Açılışa katılan herkese teşekkür ederek bir konuşmayapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ?Tarih ve kültür zenginliği bakımından birçok eseri içerisinde barındıran İnegöl; mobilyası, köftesi, oylat kaplıcaları, ayçekirdeği, tarihi mehteri ve birçok özelliği ile örnek ilçelerden bir tanesidir. Turizm son yıllarda çok ciddi bir gelişim içerisinde. Turizme dair ciddi yatırımlar yapılıyor. Şehrimizin turizmle alakalı çalışmalarla anılması için çaba gösteriyoruz. Oylat, bizim de yıllar önce hamamında istifade etmeye çalıştığımız, barakalarında konakladığımız şirin bir beldeydi. Bu manada 13 Mayıs 1942´de kurulmuş şirket Oylat ile alakalı iyi niyetle çalışmalar sergiliyordu ama turizm ile alakalı ciddi gelir sağlanamıyordu. Yaptığımız çalıştay ve çalışmalarla İnegöl Belediyesi´nin de ortaklığı ile gerekli değerlendirmeleri yaparak 2 yeni otel, eski otelin yıkılması, eski işçi lojmanının yerleşim birimi dışına çıkarılması, hidroelektrik santrali, otopark, yeşil enerji sistemi, arıtma tesisi, Oylat mağarası, Oylat Boğazı Köyleri Kadınlar Kalkınma Kooperatifi gibi çalışmalarla Oylat daha iyi bir yapıya büründü. Bu yıl içerisinde 176 bin gece kalışı yapıldı ve bu çok ciddi bir kazanımdır. Beraberinde ciromuzu da kat ve kat arttırdık. Oylat, 150 çalışanını istihdam ediyor ve ülke ekonomisine turizm ile katkı sağlıyor.?

BEBKA DESTEKLİ

?Açılışını gerçekleştireceğimiz SUGESAM, birçok konuda değerlendirdiğimiz BEBKA desteği ile hayata geçti. İnegöl Belediyesi olarak BEBKA´dan birçok destek aldık. Oylat A.Ş. olarak turizmle alakalı bu faslı değerlendirerek SUGESAM´ı, Su İle Gelen Sağlık Merkezini hayata geçirdik. SUGESAM´ın amacı bölgede bulunan sağlık hizmetlerinin artırılarak, sağlık turizminin geliştirilmesine katkı sunmak, bunu hamam kültüründen ziyade daha kapsamlı şekilde hayata geçirebilmektir. 3 Eylül 2015 tarihinde sözleşme imzalanmıştı. Burası Oylat´a günlük gelenlerin istifade edebileceği özel bir yer. Özel aile odaları, saunalar, buhar odaları, şok duşlar, masaj odaları gibi yerler ihdas edildi. 1 milyon 948 bin TL´nin, 212 bin TL´si BEBKA tarafından karşılandı. Oylat, hem şifa, hem de huzur bulmak isteyenlerin ağırlandığı bir yer. Daha da geliştirilecek konuları var. Yeni camimiz ile daha merkezi dükkânlar ile meydanı daha da genişleterek gelenlerin daha rahat bir ortamla karşılaşabilmesi için çalışıyoruz. Gece gündüz burayla alakalı enerji ve gücümüzü yansıtmaya çalışıyoruz.?

İNEGÖL´ÜN EN ESKİ ŞİRKETİ

?Oylat, İnegöl´ün en eski şirketi. Ülkemizde 100 yılı aşmış şirket sayısı çok az. Avrupa´da çok uzun soluklu şirketler var. Oylat bu manada İTSO´dan plaket de aldı. Oylat, 75 yaşında. Şehrimize ve ülkemize daha büyük destekler verecek diye düşünüyorum. Programa teşrif eden herkese teşekkür ediyorum? dedi.

İLK KEZ GELDİM

Bursa Valisi İzzettin Küçük ise, ?Oylat´ı gençliğimden beri duyarım. Yakın akrabalarım bahar geldiğinde ?Oylat´a gidiyoruz´ derlerdi. Kışın da çok güzel olur ama Oylat´ı gençliğimden beri kulaklarımda yer eden bir isim olarak hatırlarım. İlk defa bugün görmek nasip oldu. Etrafına biraz baktım, muhteşem bir tabiatı olduğunu hayal edebiliyorum.?

BURSA DENİNCE AKLA OYLAT GELİYOR

?Sağlık turizmi gelişen ve yükselen bir trend. Türkiye´de bu hususta ciddi bir kapasite var. Kaplıca turizmi de bu sağlık turizmi içerisinde önemli bir yere sahip. Yaş ortalaması arttıkça elimiz, boynumuz ağrıyor, nereye gidilecek diye düşünülünce akla kaplıca geliyor. Bursa denilince birkaç isim akla gelir. Uludağ, kestane şekeri ve İznik ile beraber kaplıca ve Oylat da muhakkak akla geliyor. Buraya gelmeyen insanların aklında, Bursa deyince bu 4-5 kelime canlanıyor.?

HER ZAMAN OYLAT´IN YANINDA OLACAĞIZ

?Buradaki insan potansiyeli çok yüksek... Yaptığımız ve yapacağımız tesislerle İnegöl ve Bursa´nın çok önemli bir turizm merkezi olmaya aday. Açılışını yapacağımız tesis hamam değil suyun türlü ve değişik kullanım şekillerini içerisine alan bir anlayışla tesis edildi ve hizmete açılacak hale getirildi. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Daha nice tesislerin hayata geçirilmesini temenni ediyorum. Oylat´ın her zaman yanında olacağız. Bursa´nın çok nadide bir parçası olarak Oylat´ı bir dantel gibi işlememiz lazım. Valilik olarak bu anlayıştayız? ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile SUGESAM´ın açılışı gerçekleştirildi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29