www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şükrünailipaşa Mezunları Pilavda Buluştu

Şükrünailipaşa Mezunları Pilavda Buluştu

Şükrünailipaşa İlköğretim Okulu, Sarı Mektep Mezunlar Pilavı etkinliğini hayata geçirdi. Bu yıl ilki gerçekleştirilen programın gelenekselleştirileceği öğrenildi.

Dün saat 14.00´da okulun çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen programa Belediye Başkan Yardımcıları Gülhan Şahin ve Sabri Günaydın, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ile okulun mezunları katılım gösterdiler.

ASIRLIK ÇINAR

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı´nın okunması ile başlayan programda konuşanŞükrünailipaşa İlköğretim Okul Müdürü Özgür Gümüş, ?Sarı Mektep´in değerli mezunları hoş geldiniz.  Bugün bende en az sizin kadar heyecanlıyım. 8 yılı geride bıraktığım bu kurumda, 50 yıl öncesi bu okulda okumuş değerli büyüklerimiz ile bir araya gelmek heyecan verici. Bu mutluluğu bize yaşattığınız için çok teşekkür ediyorum. Bu okul tarihi bir okul,100 yılı geride bırakmış bir okul. Bağrından onlarca değer kazandırmış bir okul. Bu okulda çalışmak gurur verici? Bu değerleri keşfettikçe bizimde çalışma azmimiz arttı. Mezunları bir araya getirmek bugüne nasip oldu. Aidiyet duygusu önemlidir, geçmişi olmayanın geleceği olmaz. Bu okulda gerçekleştirilen bu program büyük önem arz etmektedir. Bir mahallenin, camileri ve okulları vitrinidir. Bu mahallenin vitrini de Şükrü Naili Paşa´dır. Bizim amacımız denize taş atıp dalga oluşturmaktı. Sizden beklentimiz bu okulu yalnız bırakmamanız. Arada uğrayıp öğretmenlerimiz ile hasbihal edip bu aidiyet duygusunu yaşatmanız? dedi.

GELENEKSEL HALE GELMESİNİ İSTİYORUZ

Şükrünailipaşa İlköğretim Okulu Mezunları adına konuşan Ziya Turan, ?Çok mutluyum, bu programın devam etmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Müdürümüz ayırılıyor ama gönlümüz onunla beraber. Bu etkinliğimizi buraya kadar getirdiği için hepinize çok teşekkür ediyorum, çok gururluyum? şeklinde konuştu.

 

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Daha sonra konuşan Şükrünailipaşa İlköğretim Okulu mezunlarından Prof. Dr. Nusret Erdoğan, ?Yaklaşık 8 yıl önce Alinur Aktaş başkanımızıda bu okuldan mezun olduğu için ilçemiz adına birkaç çalışma yapalım diye yola çıktık. Kanser üzerine ilçemize kaktılar sunalım diye seminerler verdik. Sonra Özgür Müdürümüz ile tanıştık. Onlar çok emek harcadılar, kendilerine minnettarız. Böyle eski bir okul, 3 kuşak burada okumuş. Bizim bunlara el atmamız lazım. Alinur başkanımız hep destek oluyor. Bizlerde bu aidiyeti oluşturmak adına 4 yıl önce bir ağabeyimiz ile 50. yıl plaketi vermiştik. Benim 50. Yılımda geliyor, bir şeyler yapalım dedim. Sonra bu pilav gününe dönüştü? dedi.

İLLA OKUL, İLLA EĞİTİM

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Çelik,?Gerçekten çok duygulandım, benim de hep hayalimdi. İlkokulu çok küçük bir okulda okudum. Ben ortaokulu bitirdiğimde yaşadığım yerde lise yoktu ve bitirdiğim yıl lise açıldı. Çok sevinmiştim. Eğer o lise o gün açılmasaydı ben bugün burada olmayacaktım. Çünkü okuyamayacaktım. Okullarımızın ne kadar önemli olduğunu gördük. İlla okul, illa eğitim. O ilçenin ilk lise mezunlarını bir araya getirmek için girişimlerde bulundum ama başaramadım. Vazgeçmedim inşallah bir gün o hayalimi gerçekleştireceğim. Eskiden öğretmenlerin ne kadar orijinal olduklarını, öğrencilerin ne kadar sade olduğunu gördüm. Maalesef günümüzde öğretmen ve çalışanları birbirinden ayırt edemiyorsunuz. Giyim ve kuşamların ne kadar özenle olduğunu gördüm. Eskiden bir takım elbise almak öyle kolay değildi. O günlerle, bugünleri karşılaştırdığımızda lezzetinin farklı olduğunu görüyorum. Her ne kadar disiplin olsada bizi öğrenciler severdi ama günümüzde artık maalesef oda yok. Her şeye rağmen sizler gibi geleceğimiz için gayret ve çabaya devam ediyoruz? dedi.

KENDİMİ EVİMDE GİBİ HİSSEDİYORUM

Son olarak konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, ?Harika bir programdı. Ben buradan mezun değilim ama yarım dönem burada öğretmenlik yapmıştım. Buraya geldiğimde kendimi ev sahibi gibi hissetmiştim. Bu birliktelikler için sebep oluşturmak çok güzel bir şey? diye konuştu.          

Programın ardından mezunlar sınıflara giderek anıları yâd ettiler. Ardından ise okul bahçesinde pilav ikramında bulunuldu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71