www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Süleymaniye Mahallesine Mini Sosyal Donatı Alanı

Süleymaniye Mahallesine Mini Sosyal Donatı Alanı

İnegöl Belediyesi tarafından Süleymaniye Mahallesi’nde bulunan Özdilek Aile Sağlığı Merkezi karşısındaki boş alana uygulanan ve 15 bin TL’ye mal olan mini sosyal donatı alanı çalışmaları tamamlandı.

Süleymaniye Mahallesi’nde bulunan Özdilek Aile Sağlık Merkezi karşısında bulunan boş alanda İnegöl Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğünce uygulanan peyzaj projesi hem mahalle sakinleri hem de çocuklar tarafından büyük beğeni topladı. Atıl durumdaki alana uygulanan proje ile sokak üzerindeki araçlara otopark imkânı sağlanırken, aynı zamanda çocuklar için de bir park inşa edildi.

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel dün çalışmaları yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Burada bir açıklama yapan Başkan Yel, “İlçemizin kent görsellerini yeniliyor ve bu doğrultuda dışa yansıyan yüzüyle alakalı projeler geliştiriyoruz. Bu kapsamda; kentimizi güzelleştirecek projelere imza atarken birçok gelişmiş kentte incelemelerde bulunuyor, Park Bahçeler Müdürlüğü olarak yeni yapılanma süreci çerçevesinde de kurumsallaşma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. İnegöl Belediyesi olarak; kent vizyonunun değişim ve dönüşümüne devam ediyoruz. Her yıl 3 semt sahası projemizi; Mesudiye, Turgutalp ve Hamidiye Mahallelerinde gerçekleştirerek 2010 yılı hedefimizi tamamladık. 2011 yılının ilk semt sahası projesi olan Orhaniye Mahallesi semt sahası ve lokal binaları projemizin ise temelini attık. Kent vitrinine farklı bir dizayn getiren; kavşak ve orta refüjlerdeki tema ve figürleri ise her kavşakta farklı bir konseptte uygulamaya devam ediyoruz. Mobilyacılarımızın gözdesi haline gelen Ertuğrulgazi Caddesi’ndeki düzenlemeler ve sanat ağacı uygulamamız; mobilyacı esnafımız ve şehre gelen misafirlerimiz tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Bu da İnegöl Belediyesi olarak ne denli isabetli projeler ürettiğimizin bir göstergesi olmuş durumdadır. Şehri rahatlatacak; dinlenme mekanları, otopark alanları ve çocuk parkları üretme çabamız, kentin her alanında artarak devam ediyor” dedi.

Mini Sosyal Donatı Alanı 15 bin TL’ye Mal Oldu

Son olarak Süleymaniye Mahallesinde bulunan Özdilek Aile Sağlık Merkezi karşısındaki bu alanda sonuçlandırdıkları bir projeyi daha hizmete almanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Yel, “Koyuncu Sokakta bulunan ve belediyemize ait toplam bin 195 metrekare alanda yaptığımız düzenleme ile 24 araçlık otopark, dinlenme alanı, yeşil alan, çocuk oyun alanı, yürüyüş alanı ve fitnes alanlarından oluşan güzel bir park ortaya çıkardık. Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak 2011 yılı için planladığımız 10 adet çocuk parkı yapımının ikincisi olarak burasını hayata geçirdik. Buna benzer ilk uygulamamızı Kemalpaşa Mahallesi Ardıç Sokakta gerçekleştirmiştik. Bu parkın hizmete girmesi ile bölgedeki çocukların güvenli bir şekilde oyun oynayıp vakit geçirecekleri; genç-yaşlı her vatandaşımızın sağlıklı spor yapabilmelerine olanak tanıyan bir ortam teşkil edilmiş oldu. Bölge sakinleri için de rahat bir nefes alabilecekleri, ağaçlandırma ve yeşil alan uygulaması ile oturup dinlenebilecekleri huzurlu bir bahçe formatı tesis edilmiş oldu. Belediyemize maliyeti 15 bin TL olan mini sosyal donatı alanımız; başta bölge sakinlerimize, buradaki çocuk ve gençlerimize olmak üzere tüm İnegöl’ümüze hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00