www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

SULHİYE´DEKİ SU KAYNAKLARI İNCELENDİ

SULHİYE´DEKİ SU KAYNAKLARI İNCELENDİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi Plan, Bütçe, Çevre ve Sağlık Komisyonu Üyeleri, Sulhiye Mahallesi´nde tespit edilen 5 adet su kaynağında incelemelerde bulundular. DSİ ve Bakanlık tarafından kaynaktan çıkan suyun 3/2´sinin ekonomiye kazandırılacağı öğrenildi.

İncelemeler sonucunda yapılan gözlemler ile birlikte önümüzdeki günlerde su kaynaklarına ait raporun tamamlanacağı öğrenildi.

RAPOR KISA SÜREDE TAMAMLANACAK

Bir su fabrikasının Sulhiye Mahallesi´nde tespit ettiği 5 adet su kaynağının saniyede (3/2´si)  6,5 litresini  kullanmak için DSİ ve ilgili Bakanlıklardan gerekli  izinleri alarak, Bursa Büyükşehir Belediyesi Plan, Bütçe, Çevre ve Sağlık komisyonuna talepte bulundu. Talebi değerlendiren komisyon üyeleri, Sulhiye Mahallesine gelerek bölgede yerinde incelemelerde bulunarak rapor hazırlamaya başladı. Raporun önümüzdeki günlerde tamamlanacağı öğrenildi. 

3/2´Sİ EKONOMİYE KAZANDIRILACAK

DSİ, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından kaynaktan çıkan suyun 3/1´inin doğaya kazandırılarak ekolojik dengenin sağlanması, geriye kalan 3/2´sinin ekonomiye kazandırılacağı öğrenildi.

80 MİLYON TL´LİK YATIRIM

Sulhiye Köyü´nde yapımı biten 80 milyon TL´lik özel su üretim tesisleri 2 adet fabrikadan oluşurken yine yaklaşık 100 civarında işçi istihdam edecek.

Rapor tamamlandıktan sonra konunun önümüzdeki hafta Perşembe yapılacak olan Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı´nda karara bağlanacağı öğrenildi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00