Sungurpaşa`da asırlık gelenek

Sungurpaşa`da asırlık gelenek

Sungurpaşa Mahallesi'nde asırlardır süren pilav geleneği bu yıl da devam etti. 5 bin kişilik pilav ikramının yapıldığı programa siyasi parti temsilcileri de yoğun ilgi gösterdiler.

Dün sabah saatlerinde başlayan Sungurpaşa Mahallesi pilav ikramı etkinliğine; AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, İTSO Başkanı Metin Anıl, siyasi partilerin milletvekili adayları, ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda ve dernek başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

 5 BİN KİŞİLİK PİLAV

Sungurpaşa Muhtarı Nurettin Türkkan, her yıl 5 bin kişiye pilav ikramında bulunduklarını belirterek, Pilav ikramımızı geleneksel olarak sürdürüyoruz. Osmanlı döneminden beri var olan bir köy olduğumuz için ilk kuruluşundan beri bu etkinlik yapılıyor. Türbenin başında her yıl kurban kesilir, dua edilir. Gelen misafirlere ve köy halkına bu ikram edilir. Türbenin yanında önceden aş evi varmış. Biz de köy halkı olarak geleneği buradan almışız. O gün bugündür devam ettirmekteyiz. Gelenlere çok teşekkür ederiz” dedi.

 KÖY VAR OLDUĞU MÜDDETÇE GELENEK SÜRECEK

Yaklaşık 5 bin kişiye göre hazırlık yapıyoruz” diyerek sözlerine devam eden Türkkan, Bugün 6 yerde pilav etkinliği var. Hepsini Allah kabul etsin. Gelenlerden memnunuz, Allah razı olsun. Asırlardır süren bu geleneği 300 haneli köyümüz var olduğu müddetçe sürdüreceğiz. Sungur Paşa`nın ruhunu şad etmek için gelen misafirlerimiz Fatiha'larını esirgemediler. Köyümüzdeki bu dede pilavına katılan bütün misafirlerimize teşekkürlerimizi sunarız” ifadelerini kullandı.

 HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07