Süpermen Türk Olsaydı!

Süpermen Türk Olsaydı!

Ahmet Şerif İzgören’in ‘Süpermen Türk Olsaydı’ konulu konferansı, İnegöl halkından yoğun ilgi gördü. İzgören, konferanstaki konuşmasında girişimcilik, iş kalitesi, dürüstlük, yurt sevgisi ve hoşgörüyü anlattı.

İnegöl Belediyesi, İNESMEK işbirliği ile önceki akşam Kültür Sarayı’nda Ahmet Şerif İzgören’in konuk olduğu ‘Süpermen Türk Olsaydı’ konulu konferans düzenledi. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı seminerde 300 kişilik salon, izleyenleri almadı.

Programda konuşan Ahmet Şerif İzgören; girişimcilik, iş kalitesi, dürüstlük, yurt sevgisi ve hoşgörüye değindi. Sunumunda, herkes tarafından bilinen değil ‘Bizden birileri’ olarak tabir edilen Anadolu insanının girişimcilik hikayelerini anlatan İzgören, katılımcıları kendileri için de pay çıkarmaya yöneltti.

“BU ÜLKEYİ ADAM EDENLERİ TANIYACAĞIZ”

İzgören, Rasim Pehlivanoğlu’nun eşeğe yüklediği kitaplarla köy köy dolaşarak insanları kitap okumaya teşvik etme girişimini salondakilerle paylaştı. Ürgüp’te halen var olan Eşekli Kütüphane’nin kurulması ile sonuçlanan bu hikayeye değinerek sunumuna başlayan İzgören, “Girişimciliğin sınırı yok. Burada örnek verdiğim insanların hepsi Türk. 1934 yıllarına gelindiğinde Avrupa’da Fransa’dan sonra en çok uçak ihraç eden ülke Türkiye. Ama yapanları bilmiyor, tanımıyoruz. 1800’lü yıllarda ilk araç vapurunu imal eden kişi de Türk. Bu ülkeye hizmet edenleri tanımamız lazım. Bu ülkeyi adam eden, bu ülkeye hizmet eden insanları bileceğiz” dedi.

DÜRÜSTLÜK HER ZAMAN KAZANDIRIR

“Benim bildiğim en önemli şey, bu ülkenin insanına saygı göstermek” diyerek Türk milletini öven Ahmet Şerif İzgören, “Baktığınızda Hüseyin Haki efendileri bizim öğretmemiz lazım. Bu ülkenin insanının ne başarabildiğini gördüğü an insanlarımız cesaretlenir. Bir ABD’li yazar, Türklerle Avrupalıları karşılaştırmış kitabında. ‘Bir savaş kararı alındığında haçlıların hazırlanması 6 ay sürüyordu. Osmanlı’nın hazırlanması 1 buçuk ayda biterdi. Dünyada organizasyonel becerisi bu kadar yüksek bir millet yoktur’ diyor. Girişimciliğin yanında iş kalitesi ve dürüstlük de başarmak için önemli. İş kalitesine önem verenleri ömür boyu kriz etkilemez. İş kalitesi yüksek olsun hiçbir şeyden korkma. Dürüstlük de her zaman kazandırır. Ancak, girişimcilik, dürüstlük ve iş kalitesinin yanına hoşgörü ve vatan sevgisini de koyun. Hoşgörü ve yurt sevgisi bir arada olduğunda, dünyada bu ikisinden tatlı bir şey yoktur. Bu ülkeyi 700 yıla yakın süredir ayakta tutan da budur” diye konuştu.

Seminer sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Turgay, İzgören’e teşekkür ederek çiçek takdiminde bulundu.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32