www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ŞÜPHE KALKTI

ŞÜPHE KALKTI

2012 yılında gazetemiz tarafından ´Cemaat Nereye Secde Ediyor´ başlığıyla dile getirilen Sani Konukoğlu Camii minberindeki haç figürü, 4 aradan sonra yeniden yükselen tepkiler üzerine ilçe müftülüğünce kaldırıldı.

Sani Konukoğlu Camii´nde kafalarda kuşku uyandıran haç figürü yükselen tepkiler üzerine kaldırıldı.

İlk olarak gazetemiz tarafından 2012 yılında ´Cemaat Nereye Secde Ediyor´ başlığıyla gündeme getirilen figürle ilgili dönemin müftüsü Bayram Canbey, "hangi gözle bakıyorsan, ona benzetebilirsin. Ama orada öyle bir şey yok. Levha daha aşağıdadır, oradaki şey sadece benzetmeden ibarettir. Niyetimizi bozup o gözle bakmaya gerek yok.?diyerek, haç konusunu gündemden düşürmüştü.

Ancak aradan 4 yıl geçmesine rağmen, cami cemaatinin figürle ilgili şüpheleri ortadan kalkmadı. "Acaba bilmeden haçça mı secde ediyoruz" şüphesi ile namaz kılan ilçe halkı, figürün kaldırılmasıyla huzura erdi. Sosyal medya üzerinde verilen yoğun tepkiler ve CHP ilçe yönetiminin konuyu AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ile paylaşması üzerine, Hıristiyanların simgesi haça benzeyen figür, dün Sani Konukoğlu Camiinde söküldü.

 

 

 

 

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19