?SÜREÇTEN GÜÇLENEREK ÇIKACAĞIZ?

?SÜREÇTEN GÜÇLENEREK ÇIKACAĞIZ?

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun istifası ve Olağanüstü Kongre kararının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın önemli bir hamlesi olduğunu belirterek; ?Kesinlikle AK Parti´de bir dağılmaya sebep olmayacağını düşünüyorum. AK Part

Geçtiğimiz gün gazetecilerle bir araya gelen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ahmet Davutoğlu´nun ifadeleri ve alınan kongre kararı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

FARKLI ALGILAR VE YAKIŞTIRMALAR YAPILIYOR

Sürecin hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek konuşmasına başlayan Başkan Aktaş, ?Başbakanımız Ahmet Davutoğlu hem bürokratlık yaptığı dönemde Dışişleri Bakanı olduğum dönemde hem de Başbakan olduğu dönemde çok hayırlı ve güzel işlere imza atmış, çok donanımlı, profesör fikirleriyle de gönüllerde taht kurmuş hem de alçak gönüllülüğüyle de beyefendi bir insan. Şimdi farklı algılar, farklı yaklaşımlar söz konusu olabilir lakin ben şunu ifade etmek istiyorum; dün yaptığı açıklamayla Sayın Başbakanımız Profesör Ahmet Davutoğlu, bu tavrını net bir şekilde ortaya koydu. Ben bu partinin hem bir milletvekili hem de bir neferi olmaya devam edeceğim dedi" dedi.

AK PARTİ´DE DAĞILMA OLMAYACAK

Yaşananları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın önemli bir hamlesi olarak değerlendiren Aktaş, "Türkiye´nin etrafı cidden çok karışık. Hemen hemen her ülkede sıkıntı var. Bulgaristan, Yunanistan, Ukrayna´dan tutunda, Irak, Suriye, Gürcistan´a vara kadar... Dolayısıyla bu bölgenin önemli gücü Türkiye... Tabi Türkiye Başkanlık Sistemi´ni 3-4 yıldır ciddi şekilde konuşuyor. Bu sürece geçişle alakalı devlet büyüklerimizin hamleleri var. Ben bu tavrınAK Parti´nin kurulduğu süreçten beri samimiyetinden zerre kadar şüphe etmediğim Sayın Cumhurbaşkanımızın, bu noktada oynanan satranç içerisinde önemli hamlelerinden bir tanesi olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle AK Parti´de bir dağılmaya sebep olmayacağını düşünüyorum. AK Parti buradan güçlenerek çıkacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu ülkenin cidden ihtiyacı var. Yaklaşık 3-4 gündür birçok insanla istişare yapıyoruz. Herkeste ?Acaba ne olur´ hissiyatı var ama geçtiğimiz şu hassas süreçte, dün Başbakanımızın veda niteliğindeki konuşmanın satır aralarında önemli mesajlar verdiğini düşünüyorum. Bunu uzun soluklu bir süreç olarak algılamak lazım. Yani hükümetin içerisindeki hamleleri, dışarıda yapılan hamleler, görüşmeler ki diyalogla, nezaketle ve istişare ile bu sürecin geçtiğini, en son Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızın yaptığı 1 saat 40 dakikalık konuşma neticesinde de böyle bir durumun ortaya çıktı? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10005,32%0,90
  • DOLAR

    32,39% -0,15
  • EURO

    34,77% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2435,21% -0,13
  • Ç. ALTIN

    3959,73% -0,51