www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

SÜRGÜNDE ÖLENLER UNUTULMADI

SÜRGÜNDE ÖLENLER UNUTULMADI

İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Ahıska sürgününün 71´inci yılı nedeniyle Sürgün sırasında hayatını kaybedenler için Mevlid-i Şerif programı gerçekleştirdi.

 

Sürgünün 71´inci yılının Çanakkale´de düzenlenen programla anılmasının ardından İnegöl´e gelen İnegöl AhıskaTürkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, sürgündeHakk´ın rahmetine kavuşan Ahıska Türkleri için mevlid okuttu.Dün Fatih Mahallesi´nde bir apartmanın zemin katındaki salonda düzenlenen Mevlid-i Şerif programına, Kaymakam Ali Akça, İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Taş ve çok sayıda Ahıska Türkü katıldı.Mevlid-i Şerif,sürgün sırasında hayatını kaybeden Ahıska Türkleri için yapılan dua ile sona erdi.

 

ÜLKE OLARAK GEÇMİŞTEKİ SIKINTILARI YAŞIYORUZ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Taş, ?Bu sene sürgün yıl dönümünün 71. yılı. Çanakkale Zaferi´nin de 100. yılı. Türkiye genelinden gelen 500 Ahıskalı Çanakkale´de toplandık. Biraz daha anlamlı olsun istedik. Orada şehitlerimize dua ettik, mevlit okuduk. Konferanslarla 2 günümüzü tamamlayıp İnegöl´e geldik. Orada ben şunu gördüm; geçmişte 7 düvelden nasıl ülkemize geldilerse, Avustralya, Yeni Zelanda, belki de Türkiye´yi hiç bilmeyen ülkelerden, bugün bakıyoruz yine aynı günleri yaşıyoruz. Ülke olarak aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Yine içerden ve dışarıdan düşmanlarımız Türkiye´ye zarar vermek için gayret içindeler. Bizler uyanık olmamız lazım. Birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım. Ülkemizi sahiplenmemiz lazım. Ülkemiz olmadıktan sonra hiçbir şey olmaz. Nene Hatun´un dediği gibi ?Bebem anasız büyür ama vatansız büyüyemez´. O yüzden biz önce vatanımıza sahip çıkacağız. Türkiye bizleri sahipsiz bırakmaz. Çanakkale´deki programın ardından İnegöl´de de sizlerin de katılımı ile Mevlid-i Şerif okuduk. Allah kabul etsin. Bu seneki sürgün yıl dönümümüzü tamamladık? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71