www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Suriye dramını anlattılar

Suriye dramını anlattılar

Geçtiğimiz hafta İHH İnegöl Derneği´nin organizasyonu ile Suriye´ye giderek incelemelerde bulunan ilçemizdeki basın mensupları, düzenlenen toplantı ile izlenimlerini paylaştılar.

Sedef Pastanesi´nde düzenlenen kahvaltı programı ile Gazetemizin Yazı İşleri Müdürü Serhat Çiçek, Haber Yorum Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şerif Gürbaş, Yıldırım Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erdal Bayraktar, Süper Kanal Genel Müdürü Seyfettin Aras, Kanal 16 Muhabiri Yakup Diricanlı, İnegölün Sesi haber sitesi sorumlusu Sadettin Tamer Avcı ve Yeni Gazeteciler Derneği Başkanı İhsan Balakuş, yaşadıklarını anlattı.

Programda ilk olarak açıklamalarda bulunan İnegöl İHH Başkanı İlhan Tatlı, "19-20 Aralık tarihlerinde İnegöl´deki basın mensubu arkadaşlarımızla birlikte Suriye seyahati gerçekleştirdik. Biz defaatle gitmiştik, belgeleri, fotoğrafları, videolarımızı sizlerle paylaşmıştık. Bu kez kendilerini de götürelim istedik. Katılım gösteren basın mensubun arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Şimdiye kadar 500 bin kişinin hayatını kaybetti. Bu savaşta 2 milyon kişi sakat kaldı.  5 milyon kişi de evini terk etti. İnegöl de 20 bin Suriyeli ev sahipliği yapıyor. Bu büyük bir imtihandır. Bu sadece Suriyelilerin imtihan değil aynı zamanda bizimde imtihanımızdır. Biz komşumuza vereceğiz ki Allah da bize versin. Ama komşuluk hakkı, ama Müslümanlık hakkı, ama insanlık hakkı için buradaki kardeşlerimize sahip çıkmalıyız? dedi.

Tatlının konuşmalarının ardından Okur Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Serhat Çiçek, Haber Yorum Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şerif Gürbaş, Yıldırım Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erdal Bayraktar, Süper Kanal Genel Müdürü Seyfettin Aras, Kanal 16 Muhabiri Yakup Diricanlı, İnegölün Sesi haber sitesi sorumlusu Sadettin Tamer Avcı ve Yeni Gazeteciler Derneği Başkanı İhsan Balakuş, yaşadıklarını meslektaşları ile paylaştı.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ

 



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25