www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

SURİYELİ AİLENİN DRAMI

SURİYELİ AİLENİN DRAMI

Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Türkiye´ye sığınan ve 2 hafta önce İnegöl´e gelen 8 çocuklu Suriyeli anne kanserle savaşıyor. Yatağından kalkamayacak derece ağırlaşan kanser hastası İzdihar Tartur´un, Bursa Onkoloji Hastanesine gidip gelmesi için işadaml

 

Yıllardır iç savaşın sürdüğü Suriye´den canlarını kurtarmak için kaçarak Türkiye´ye sığınan Suriyeli ailelerin dramları da bitmek bilmiyor. 2 yıl önce Türkiye´ye gelen ve Mersin´e yerleşen 8 çocuklu Hatip ailesi, anne İzdihar Tartur´un, kanser hastası olmasıyla adeta yıkıldı. 2 yıldır kanserle savaşan aile, baba Yasir Hatip´in Mersin´de iş bulamaması üzerine iş bulma ümidi ile 2 hafta önce İnegöl´e geldi. Ancak baba Yasir Hatip burada da iş bulamadı.

 

TEDAVİ OLMASI GEREKİYOR

İHMED´in yardımlarıyla başlarını sokacak iki göz oda ev bulan 10 kişilik aile, İnegöllü vatandaşlar ve işadamlarından yardım bekliyor. Kanser hastası annenin tedavi için Bursa Onkoloji Hastanesine gidip gelmesi gerekirken, henüz iş bulamayan baba yol ücretini dahi karşılayamıyor. Yapılan yardımlarla karnını doyuran 10 kişilik aile, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

 

İHMED´DEN YARDIM ÇAĞRISI

İHMED Suriyeliler ve Yetim Birimi Sorumlusu Said Gündoğan, yaşam savaşı veren Suriyeli aile için yardım beklediklerini söyledi. Ailenin yaşadığı dramı anlatan Gündoğan, ?Suriyeli aile 2 hafta önce İnegöl´ümüze geldi. Hanım kardeşimiz kanser hastası olduğu için 2 yıldır tedavi görüyor. Şuanda Bursa´ya gitmesi gerekiyor. Ailenin maddi durumu çok kötü. Babanın işi yok. 8 çocuğu var. İki oda evde yaşamaya çalışıyorlar. Biz İHMED olarak ilk yardımı yaptık. Yiyecek ve içecek temin etmeye çalışıyoruz. Ama kanser hastası olduğu için yardıma ihtiyaçları var.İşadamlarımızdan, duyarlı İnegöl halkından yardımlarını bekliyoruz. Maddi yardım, yiyecek içecek yardımı yapılması gerekiyor. Şuanda evinin kirasını verecek durumu yok. İşi olmadığı için çalışamıyor baba. Eşi de hasta olduğu için bunların yardıma ihtiyaçları var? dedi.

 

?SURİYELİLERİ ÇALIŞTIRIP PARALARINI VERMİYORLAR?

Kanser hastası annenin tedavi için sürekli Bursa Onkoloji Hastanesine gidip gelmesi gerektiğini belirten Gündoğan, ?Ama gidecek paraları dahi yok. Ailenin durumu içler acısı. 2 yıl Mersin´de durmuşlar. Orada iş bulamayınca İnegöl´e iş umuduyla gelmişler. Şuanda da İnegöl´de Suriyeli ailelerin çoğu iş bulamıyor. Çalıştıkları halde bir de paralarını vermeyen firmalar var. O da bir dram. Şuanda yaklaşık 100 aile bu şekilde parasını alamadı. Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız bunlarla ilgilenmeye çalışıyor. İşadamlarımız yardımcı olmaya çalışıyor. Biz halkımızdan Suriyeli kardeşlerimize yardımlarını bekliyoruz? şeklinde konuştu.

 

NE İŞ OLSA YAPACAK DURUMDA

?Bu ailenin Bursa´ya gidip gelecek masraflarının karşılanması gerekiyor? diyen Gündoğan, ?Kira ve yiyecek-içeceklerinin karşılanması gerekiyor. Hastanın devamlı Bursa´ya gidip gelmesi gerekiyor. Baba kepçe operatörü ama işi yok. Şimdi ne iş olsa yapacak durumda. İşadamlarımızdan uygun bir iş vermelerini rica ediyoruz? dedi.

Said Gündoğan, Suriyeli aileye yardım etmek isteyenlerin 0 531 920 44 27 no´lu telefondan kendileri ile iletişime geçebileceklerini de sözlerine ekledi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,93% -0,36
  • GRAM ALTIN

    2324,18% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00