www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

SURİYELİ AİLEYE VATANDAŞ SAHİP ÇIKTI

SURİYELİ AİLEYE VATANDAŞ SAHİP ÇIKTI

Suriyeli olduğu için kiralık ev bulamayan ve aylardır 2 çocuklarıyla inşaatta yaşamak zorunda kalan Şipli ailesi, nihayet sıcak yuvalarına kavuştu.

Suriye’de 3 yıldır devam eden iç savaş sırasında Halep’te bulunan 3 katlı binası ve kamyonlarının üzerine bomba düşen, savaştan kaçmak için de İnegöl’e sığınan Suriyeli Şipli ailesinin dramı, İnegöllüleri derinden yaralamıştı. Suriyeli olduğu için kimsenin kiralık ev vermediği Yusuf Şipli, eşi ve 2 çocuğu ile birlikte 6 ay boyunca inşaatta yaşamak zorunda kaldı.

 

Mesudiye Mahallesi’nde bir inşaatta çalışıp evine para götüren, ancak inşaatta yaşamak zorunda kalan Yusuf Şipli’nin dramını anlatan haberlerin ardından, duyarlı vatandaşlar hemen harekete geçti. Hayırsever bir vatandaş, yakınları vasıtasıyla kiralık ev bulup Yusuf Şipli’ye kiraya vermesine ikna etti.

 

KİRALIK EV VERMEMİŞLERDİ

6 ay önce İnegöl’e gelen Yusuf Şipli, savaştan kurtulmasına rağmen bu kez de hayatta kalma mücadelesiyle karşı karşıya kalmıştı. Mesudiye Mahallesi 1. Yeşil Sokakta bulunan bir inşaatta ikamet eden ve İnegöl’de kimseden kiralık ev bulamayan Yusuf Şipli, 2 çocuğu ve eşi ile birlikte sokakta kaldıklarını söylemişti. İnegöl’de inşaatlarda çalışan ve kazandığı parayla hem buradaki ailesine, hem de Suriye’de bulunan anne ve babasına bakmaya çalışan Yusuf Şipli, “Savaşın çok kötü ve Suriye’de hayatın çok zor olduğunu belirten Yusuf Şipli, “Savaş çok kötü, hayat çok zor. İş, yemek, ekmek, ev kalmadı. Bomba düştü evime, 2 kızım öldü. Burada eşim ve 2 çocuğumla yaşıyorum. 5 ay ev aradım, ama bulamadım. Ev sahibi bakıyor ben Suriyeliyim, vermiyor evi” demişti.

 

Dün, gazete ve televizyonlarda çıkan haberlerin ardından Yusuf Şipli’ye çalıştığı inşaatta ulaşan hayırsever bir vatandaş, Kemalpaşa Mahallesi’nde bir yakınının evini kiraya vermesi için ikna ettiğini belirterek Yusuf Şipli’yi alıp eve götürdü. Burada evi gezen genç adamın mutluluğu dikkat çekti. Yusuf Şipli, dün akşam birkaç eşyasını da evine getirip ailesi ile birlikte yeni evine yerleşti.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19