SURİYELİ MÜSLÜMANLA YARDIM BEKLİYOR

SURİYELİ MÜSLÜMANLA YARDIM BEKLİYOR

İHH İNİYAD Yönetim Kurulu, açlık ve sefaletin yaşandığı Suriye’deki mağdur insanlara destekte bulunmak için Sani Konukoğlu Cami önüne bir yardım çadırı kurdu.

 

İHH İNİYAD Yönetim Kurulu, kışın kendini hissettirdiği bu zamanlarda açlık ve sefaletin yaşandığı Suriye’deki mağdur insanlara destekte bulunmak için Sani Konukoğlu Cami önüne bir yardım çadırı kurdu.

 

Suriye’de mağdur olan insanlara sahip çıkma mecburiyetinde olduğumuzu belirterek konuşmasına başlayan İHH İNİYAD Yönetim Kurulu Üyesi Selim Ünlü, “’Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır’ inancıyla yoğrulmuş bir gelenekten gelen ümmetin bir azası olan biz Müslümanlar, kışın kendini hissettirdiği şu günlerde zor durumda olan Suriyeli kardeşlerimize sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. Esed rejiminin saldırıları nedeniyle evlerini terk ederek kamplarda yaşamaya mahkûm olan yüz binlerce insan açlıkla pençeleşiyor. Suriye`deki iç savaşın üçüncü yılında, resmi rakamlara göre 4 buçuk milyonu çocuk, 15 milyon Suriyeli mülteci yokluk ve sefalet içerisinde yaşam mücadelesi veriyor. Suriyeli mültecilerin yaşadığı bazı kamplarda insanlar açlıktan kedi, köpek eti yemek zorunda kalırken şimdi buna bir de acil kışlık ihtiyaçlar eklenince krizin boyutu ölümcül noktalara ulaştı” dedi.

 

İNSANLIK BU FETVAYA DUYARSIZ KALDI

Suriye halkının, gıda ve diğer ihtiyaç maddelerine erişemediklerini ve açlıkla karşı karşıya kaldıklarını belirten Selim Ünlü, “Suriye’de din adamları bu bölgelerdeki insanların İslam`da normal olarak yenilmesine izin verilmeyen kedi köpek gibi hayvanların etinin tüketilebileceğine dair bir fetva yayınladı. Bu fetva normalde tüm insanlığı harekete geçirmesi gerekirken, maalesef insanlık bu fetvaya duyarsız kaldı. İHH ekipleri bu duyarsızlığın karşısında sosyal medyada bir kampanya başlattı. Bunun üzerine madem Suriye’deki insanların hayatının bir değeri yok, belki hayvan hakları örgütlerinin dikkatini çeker de harekete geçer diyerek sosyal medyada #KedilerÖlmesin etiketiyle kampanya başlatıldı. Kampanyanın başladığı Çarşamba günü #KedilerÖlmesin etiketi 17.30 itibariyle TT (Trending Topics) listesine girdi ve 1. sıraya kadar yükseldi. Kısa sürede on binlerce takipçi ise RT (retweet) yaparak kampanyayı destekledi. İşte insanlığın geldiği nokta.” Diye konuştu.

 

BU ÇIĞLIĞI BÜTÜN DÜNYA DUYMALI

Selim Ünlü açıklamasının devamında, “Suriyeli kardeşlerimize yardım için Sani Konukoğlu Cami önünde yardım çadırı açtık. Çadırımız 18-30 Kasım tarihlerinde açık kalacaktır. Yardım çağrısına bugüne kadar olduğu gibi bugün de desteklerimizi esirgemeyelim ve tüm İnegöl olarak destek verelim. Gün dayanışma günüdür. İnsan olmanın bir gereğidir” dedi.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68