www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

SURİYE´YE 10 TIR YARDIM

SURİYE´YE 10 TIR YARDIM

İnegöl İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği, Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırıda, Siyonist İsrail´in katil askerleri tarafından şehit edilen 10 Müslüman için, Suriye´ye 10 tır yardım malzemesi gönderdi.

 

Suriye´de devam eden savaşta zor durumda kalan Müslümanlar için yardımlar sürerken, İHH 10 tır dolusu yardım malzemesi daha gönderdi. İnegöl mehteri program öncesi yardım tırlarının bulunduğu alana giderek marşlar çaldı.

?MAVİ MARMARA DÜNYANIN ORTAK VİCDANIYDI?

2010 yılında Mavi Marmara´da yaşananlara vurgu yapan İHH İnegöl Başkanı İlhan Tatlı,?Mavi Marmara gemisinde 100´den fazla ülkenin halklarından toplanan yardımlar vardı. Mavi Marmara dünyanın ortak vicdanıydı sevgi doluydu hayır doluydu. 31 Mayıs 2010 tarihinde sabah vaktinde uluslararası sularda tüm dünyanın gözü önünde İsrail savaş gemileri savaş helikopterleriyle Mavi Marmara gemisine İsrail tarafından saldırı düzenlendi. İsrail bu saldırı sonucunda 10 insani yardım gönüllüsünü şehit etmiştir. 100´den fazla insan yaralanmış ve gemilerde bulunan herkes hapsedilmiştir. Hazırlık aşamasının başından sonuna kadar tamamen şeffaf ve dünya kamuoyunun gözleri önünde saldırı anı canlı yayınlarla tüm dünyanın gözü önünde gerçekleşmiştir? dedi.

TÜRKİYE DÜNYAYA ÖRNEK OLDU

Türkiye´nin dünyaya örnek olduğunu belirten Tatlı, ?Türkiye ezilen halkların sesi olarak bu konuda tüm dünyaya örnek ve öncü olmuştur. Biz Mavi Marmara şehitlerini unutmadık ve unutmayacağız. Şehitlerimiz adına yetimhane gibi cami gibi yapılara onların isimlerini vererek hem onların isimlerini hem de onların davalarını yaşatıyoruz? şeklinde konuştu.

YARDIMLAR SÜRÜYOR

Suriye´ye devamlı yardımlar gönderdiklerini ifade eden Tatlı ?İnegöl Bursa diğer il ve ilçeler olarak sürekli Suriye´ye yardımlar göndermekteyiz. Bugün ise Mavi Marmara´nın 6. yıldönümü münasebetiyle Mavi Marmara´da şehit olan her bir şehidimiz için bir yardım tırı oluşturduk ve her bir tıra şehitlerimizin isimlerini verdik. Biz inanıyoruz ki bizim şehitlerimiz cennettedir ama inanıyoruz ki İsrail´in leşleri cehennemdedir? diye konuştu.

İNEGÖL YETİMHANESİNİN PROTOKOLÜ İMZALANDI

İnegöl yetimhanesinin protokolünün imzalandığını ifade eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, ?Allah bu organizasyonu düzenleyenlerden bu organizasyona yardım edenlerden razı olsun. Ben kısa süre önce Pakistan´daydım. Ben İHH´nın hayırlı çalışmalarına şahittim, ama bizatihi gözle görünce çok daha inandırıcı oluyor. Nasip olursa kısa süre önce protokolümüzü yaptık. Yaklaşık 500 bin Euro´ya mal olacak İnegöl yetimhanesinin dörtte birlik kısmının ödemesini yaptık. Hangi camiada olursanız olun hangi dernek, hangi vakıf içinde yer alırsanız alın ama bunlardan İHH´yı ayrı tutun. İHH gerçekten bütün dünya Müslümanlarına yardım etmek isteyen dünya mazlumlarına destek vermeyi ilke edinmiş ve bunları yaparken de belirli bir sınıf ayrımı yapmamış aksine bizatihi mazlumlara ihtiyaç sahiplerine yönelik faaliyetler yapılıyor? dedi.

RAMAZAN AYI PAYLAŞIM AYIDIR

Suriye´de yaşanan kıtlığa vurgu yapan KaymakamAli Akça ise, ?Öyle bir dinin mensuplarıyız ki komşusu açken tok yatan bizden değildir. Sevgili Peygamberimiz böyle buyurmuştur. Bu komşu kapı komşunuz olabileceği gibi başka şehirlerde yaşaya komşularda olabilir, bu komşu farklı ülkelerde yaşayan komşularda olabilir. Bugün sınırlarımızın ötesinde gerçekten zulümler yaşanıyor. Gerçekten orada yokluklar, kıtlıklar yaşanıyor. Oradaki yaralara çare olabilmek için içinde un, yağ gibi gıda ürünleri olan bu tırlar birazdan yola çıkacak. Yakında inşallah Ramazan ayına gireceğiz. Ramazan ayı rahmet ayıdır ama Ramazan ayrı aynı zamanda paylaşım ayıdır. Allah´ın bizlere paylaştığı rızkı paylaşırsak bölüşürsek bereketlenir? ifadelerini kullandı.

 

Yapılan konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Kazım Güzel´in duasıyla tırlar Suriye´ye doğru uğurlandı.

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19