www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Suriye´ye 6 TIR Yardım

Suriye´ye 6 TIR Yardım

İnegöl İHH tarafından düzenlenen ?Halep Yanıyor İnsanlar Ölüyor? yardım kampanyasında toplanan 6 TIR yardım malzemesi, gerçekleştirilen törenle Halep´e ulaştırılmak üzere uğurlandı.

 İnegöl İHH tarafından 2016 yılında bölgeye 60, şimdi ise 6 tır gönderilirken 2 milyon TL´lik yardım toplandı. Yardımların bulunduğu tırlar, Pazartesi pazaryerinde düzenlenen programla Halep´e uğurlandı. İnegöllü hayırseverler hem Halep´e yardım kampanyasına hem de yardım tırlarının uğurlama törenine büyük ilgi gösterdiler.

Kampanyaya; İnegöl Şavşatlılar Derneği´nin1 tır, İlim Yayma Cemiyeti´nin 1 tır, Özel Altın Nesil Okulları´nın 1 tır, isimlerini belirtmek istemeyen kişi ve kurumların yardımlarıyla da 3 tır yardım ile destek verdiği öğrenildi.

5 YILDA 450 BİN İNSAN YAŞAMINI YİTİRDİ

Törende konuşan İnegöl İHH BaşkanVekili ve Yurt Dışı Projeler Sorumlusu Mustafa Aksakaloğlu,?Her 2 saatte 1 çocuğun öldüğü Suriye´de, 5 yıl içerisinde 450 bin insan yaşamını yitirdi. Ülkedeki yıkımın maddi boyutuysa 255 milyar dolar. Rejim ve destekçisi şer güçlerinin işkence, tecavüz ve katliamlar sebebiyle yaşatmış olduğu acıysa istatistiklerle ölçülemez. Suriye´de; silah tüccarlarının stok tüketme yarışları var. Yeni savaş taktiklerinin denenmesi var. Misyoner örgütler var. Fuhuş mafyaları var. Organ mafyaları var. Ölüm, sefalet, açlık ve hastalıklar bu topraklarda adeta sıradanlaştı. Mülteci kampları Ninni yerine, kurşun sesleriyle büyüyen gözü yaşlı bebekler var. Tüm bu olumsuz tablolar kimilerinin finoları kadar önem arz emiyor. Bu topraklarda Suriyeliler dışında herkesin bir planı var. Ölümün sıradanlaştığı kan kokan Suriye´de istatistiklere baktığınızda vicdanların ne kadar kuruduğunu göreceksiniz. Bugüne kadar 450 bin can yok oldu. Suriye genelinde 12 milyonu aşkın kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Mülteciler nüfus bakımından dünyanın 112. devleti olacak büyüklüğe sahip. Özellikle Halep´e yönelik olarak saldırılar sonrası kaçan insanlarla birlikte Türkiye sınırındaki kamplarda yoğun bir artış var. Çadır kentlerde yer bulamayan mülteciler zeytinlik ve boş arazilere yerleşmiş. İnsani durumun gittikçe kötüleştiği bu topraklar da büyük bir yıkım var. Mağduriyet var, sefalet var, açlık var, yoksulluk var ve 600 bin yetim var. Kısacası durumları anlatmaya kelimeler yetmiyor. İHH olarak, krizin başlangıcından bu yana mültecilerin mağduriyetlerini gidermek için gayret göstererek, savaşın yıkıcı etkisini hafifletmeye çalışıyoruz. Suriye halkı bir savaşla imtihan ediliyor. Bu onların imtihanı bizim imtihanımız ise en az onlar kadar ağır ve zordur. Hamdolsun ki bu güne kadar kucak açtık ve yardım yaptık yapıyoruz ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz? dedi.

?BU TIRLARIN İÇİNDE İNSANLIĞIN KENDİSİ VAR?

Bu yardımların tamamının İnegöl halkı tarafından yapıldığını vurgulayan Mustafa Aksakaloğlu,?Biz inanıyoruz ki bir hayra vesile olan onu yapmış gibidir. Bu tırların içinde un var, ilaç var, hanımlar için özel hijyen malzemeleri var, süt var, gıda var, kardeşliğimiz var, sevgimiz var, muhabbetimiz var, ensarlığımız var, selamımız var, merhabamız var, Müslümanlığımız var, insanlığın kendisi var. Allah hepinizden razı olsun. Tırlarımız yola çıkacak. Kampanyamız devam ediyor. Çok fazla söze gerek yok bu necip Türk milleti farklı tarihlerde Somali´ye de yardım etti, Sudan´a da yardım etti, Afrika´nın değişik ülkelerine de yardım etti. Biliyorum ki sizlere de çevrenizde şunu söylediler; arkadaş aynı şey bizim başımıza gelse Suriye aynısını yapar mıydı? Hiç önemli değil. Bizim inancımıza göre Müslüman Müslümanın kardeşidir. Ağlayan ve acı çeken Müslümanlar var. Çok kötü bir manzara var. Berbat bir durum var. İnanıyor ve ümit ediyorum ki bu gönderdiğimiz yardımlar birileri için hayat olacak orada, can olacak. Bu işte emeği olan, katkısı olan kim varsa Allah razı olsun? şeklinde konuştu.

İNEGÖL ÇOK GÜZEL BİR SINAV VERDİ

İnegöl´ün Halep´e yardım kampanyasında çok güzel bir sınav verdiğini de dile getiren Aksakaloğlu, ?Çok daha fazlası olabilir. Ama 2 milyon TL´lik bir yardım. İşlerin biraz keyifsiz olduğu kış dönemine rağmen 12 milyon TL´lik bir yardımdan bahsediyoruz. Allah hepinizden razı olsun. Gerçekten bu memleketin asla ve asla sırtı yere gelmeyecektir. Emeği geçenlere, katkısı olanlara teşekkür ediyorum? diye konuştu.

KAMPANYA SÜRÜYOR

Kampanyanın devam ettiğini de belirten Aksakaloğlu, ?Hala yardım topluyoruz. Bu kampanya devam ediyor. Yaptık bitti diye bir şey algılanmasın. İnegöl´de ihtiyaç sahipleri yok mu diyebilirsiniz. Bunların hepsine yardımlar yapılıyor. Erzaklarıdır, ihtiyaçlarıdır dağıtılıyor kardeşim hiç şüpheniz olmasın. Ama orada millet ağlıyor. Bizim Müslüman kardeşlerimiz ağlıyor. Ben inanıyor ve ümit ediyorum ki bu tırlar, bu yardımlar bu memlekete fazla fazla dönecektir? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29