www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

SURİYE´YE 70 TIR YARDIM

SURİYE´YE 70 TIR YARDIM

İnegöl´de bulunan kurum, kuruluş, STK ve hayırseverler aracılığı ile 2016 yılında toplam 70 TIR´lık yardım Suriye´ye gönderilirken, bu TIR´ların maliyetinin 2 milyon 330 bin TL civarında olduğu öğrenildi.

İnegöl´deki oda, dernek ve kurumlar, Suriye´de yaşanan insanlık dramında sessiz kalmayarak büyük yardımlarda bulundular.

70 TIR´LIK YARDIM

Bölgedeki mazlumların ihtiyaçlarına sessiz kalmayan İnegöllü vatandaşlar, Beşir Derneği, İHH İnegöl, Din Görevlileri Derneği ve Müftülük, REHBER-DER ve İnegöl Ertuğrulgazi Derneği aracılığı ile Suriye´ye toplam 70 TIR yardım gönderdi.

MALİYETİ 2 MİLYON 330 BİN

İnegöllü vatandaşların yardımları ile hazırlanan 70 TIR´ın ortalama tutarı ise toplam 2 milyon 330 bin civarında olduğu öğrenildi. Şimdiye kadar İnegöl İHH, STK ve siyasi partilerle yaptıkları protokolle geçtiğimiz aylarda 23 TIR´ı Suriyeli mazlumlar için uğurlamıştı. 23 TIR´ın haricinde İnegöl İHH tarafından bölgeye 37 yardım TIR´ının gönderildiği belirtildi. İHH İnegöl haricinde İnegöl Beşir Derneği Gönüllü Temsilciği tarafından 1, Müftülük ve Din Görevlileri Derneği tarafından 2 TIR, Ertuğrulgazi Derneği tarafından 3 TIR ve Hayrat Vakfı 4 TIR olmak üzere toplam 70 TIR mazlumlar için 2016 yılında Suriye´ye gönderildi.

AĞIRLIKLI OLARAK GIDA YARDIMI YAPILDI

İnegöllü vatandaşların Suriyeli mazlumlar için yaptıkları katkılarla hazırlanan yardım TIR´larının içerisinde un, su, battaniye, yatak, bebek bezi, giysi, bakliyat ve ambulans olarak gönderilen bir araç yer aldı.

YARDIMLAR SÜRECEK

İlçemizde İHH İnegöl ve Beşir Derneği´nin düzenlediği yardım kampanyaları ile yardımlar toplanmaya devam ediyor. Önümüzdeki günlerde         Beşir Derneği İnegöl Gönüllü Temsilciliği tarafından bir yardım TIR´ının daha yola çıkacağı öğrenildi. Beşir Derneği İnegöl Temsilciliği haricinde İnegöl İHH ve farklı derneklerin de yardım kampanyaları devam ediyor.

NAKDİ YARDIMLARDA VAR

Müftülük ve Din Görevlileri Derneği ve farklı STK´larınyapılan yardımların haricinde nakdi yardımlar yaptığı öğrenildi.

BASINA YANSIMAYANLARDA VAR

Bazı STK´ların basına yansımadan gönderdiği TIR´larla, yaklaşık 80 TIR´ın bölgeye gönderildiği öğrenildi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

 

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19