www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Sürücülere Ceza Yağdı

Sürücülere Ceza Yağdı

Emniyet ekipleri, kar yağışının etkisiyle beyaza bürünen yollarda kış lastiği uygulaması gerçekleştirdiler. Ekipler, kış lastiği takmayan araçlara 625 lira ceza kesti.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 2012´de yürürlüğe giren Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmeliğe göre Mezitler ve Ümitalan mevkilerinde uygulama yapan İnegöl Bölge Trafik İstasyonu Amirliği ekipleri, kış lastiği takmayan araçlara ceza yazdı.

DETAYLI İNCELEME

Uygulamalarda, İnegöl Bölge Trafik Denetleme İstasyonu Amirliği ekipleri, diş kalınlıklarına varıncaya kadar ölçüm yaparak lastikleri en ince ayrıntısına kadar inceliyor. Kış şartlarına göre önlemini almamış, kış lastiği olmayan araçların yolu kapatması ve insanların mağdur olmasını önlemek amacıyla başlatılan uygulamayla, karlı havalarda yolların kapanmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

İnegöl Bölge Trafik Denetleme İstasyonu Amirliği ekipleri, İnegöl-Bursa ve İnegöl-Bozüyük arasındaki sorumluluk bölgesi olan karayolu üzerinde denetimlerini sürdürüyorlar. Araçların lastiklerinde bulunması şart olan ?M+S´ işareti veya kar tanesi işareti arayan ekipler, ayrıca araç tipine göre olması gereken lastiklerin asgari diş kalınlıkları da ölçülerek usule uygunluğunu da denetliyorlar. Ekipler, ayrıca kış lastiği uygulamasına uyan sürücüleri tebrik ederek, kazasız yolculuklar diledi.

CAN GÜVENLİĞİ HEDEFLENİYOR

Ekiplere uygulama için teşekkür eden sürücü Musa Toker, ?Özellikle şehirlerarası yollarda su ve kar birikintilerinden dolayı araçlar riskli bir şekilde manevra yapıyorlar. Kışın bu risk biraz daha artmış oluyor. Yerlerde buzlanma olduğu zaman arabayı zapt etmek zor oluyor. Sadece ticari araçlarda değil, tüm araçlarda kış lastiği uygulaması bence daha doğru olacaktır. Bunun için ekiplerimiz görüldüğü gibi 24 saat görev başında çalışıyorlar. Hepsine verdikleri bu hizmetten dolayı teşekkür ediyorum. Vatandaşların güvenliği için burada bu soğukta görev yapmaya çalışıyorlar. Bizde vatandaş olarak yardımcı olmamız gerektiğine inanıyorum? dedi.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00