SÜRÜCÜLERİN GÖZLÜKLE İMTİHANI

SÜRÜCÜLERİN GÖZLÜKLE İMTİHANI

İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekiplerinin, alkol gözlüğü ile yaptığı uygulamada, sürücülerin araçlarının kapısını kilitleyemedikleri görüldü.

 

Emniyet ekipleri, sürücülere 160 promil alkol alındığında vücut fonksiyonlarının ne hale geldiğini uygulamalı olarak gösterdi.

Alkol gözlüğü takan şoförler, emniyet ekipleri ile tokalaşamazken, aracın kapılarının kontak anahtarı ile kilitlemeleri istendiğinde ise girişimleri başarısızlıkla sonuçlandı.

KAZALARIN ÖNLENMESİNİ İSTİYORUZ

Bu tarz programlar ile kamuoyunda ilgi uyandırmak istediklerini belirten İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan Ortaklaşa koordineli bir program hazırladık. Sürücülerimizi trafik kurallarına uymaları, daha dikkatli ve duyarlı bir şekilde araç kullanmaları, kamuoyunda ilgi oluşturması açısından böyle bir ortak proje hazırladık. Onu hayata geçiriyoruz. Umarım ki sürücülerimiz kazasız belasız kurallara uygun ve gerek araç içerisinde, gerekse de yayalarımızın yoğun olduğu noktalarda dikkatli ve duyarlı bir şekilde insanlarımıza ve birbirlerine saygılı bir şekilde, trafik kurallarına uygun bir şekilde hareket ederek kazaların önlenmesine ilgi çekmek istiyoruz. Milli Eğitim Müdürümüzde burada, kendisine bizlere vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

ÖĞRENCİLER UYGULAMALARA KATILDI

Kamuoyunu bilinçlendirmek için çalışmalar yaptıklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise, Trafik haftası nedeniyle Emniyet Müdürlüğümüzle işbirliği içerisinde böyle bir uygulama gerçekleştiriyoruz. Komisyonumuzca alınan bazı kararlar vardır. Biz onu okullarımıza gönderdik, okullarımıza bütün öğrencilerimizin bilinçlenmeleri, aynı şekilde ailelerin de kurallara uymaları hususunda onları da yönlendirmeleri ile alakalı çalışmalar yapıyoruz. Bizim aynı zamanda taşıma sistemimiz var. Taşıma işi yapan sürücülerimiz de uyarılıyor. Bir de dışarıdaki halkımızın genel olarak bu güzelliği görmesi ve örnek teşkil etmesi açısından Emniyet Müdürlüğümüzle birkaç okulumuzun sahaya inerek uygulama yapmasını planladık. Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerimizle birkaç uygulama yapılacak. Önümüzdeki günlerde Samda okulumuzda öğrencilerimiz genel geçiş ile ilgili birkaç çalışma yapacaklar. Burada müdürümün ifade buyurduğu gibi önemli olan halkımızı bilinçlendirmek ve dikkat çekmektir. Trafik kuralları önemli, hepimiz yollara çıkıyoruz, birileri kuralları ihlal etti mi kendi zarar görmüyor, insanlarımız da zarar görüyor.  Bu nedenle bu bilincin ulaşılması açısından biz de Milli Eğitim olarak ne kadar katkı sağlarsak o kadar mutlu olacağız” şeklinde konuştu.

TRAFİKLE İLGİLİ CİDDİ EĞİTİMLER VERİLMELİ

Trafiğin olmazsa olmaz bir konu olduğunu belirten İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz ise, Trafik aslında her gün hayatımızın içinde olan bir konu. Trafik olmazsa olmazımız. Burada bugün toplanmamızın nedeni şoför arkadaşlarımızı durduracağız, bununla alakalı kendilerine ikazlar yapacağız. Dediğimiz gibi her gün aslında Trafik Haftası olması lazım. Bu işin başı eğitimden geçiyor. Trafikle alakalı ciddi eğitimler vermemiz gerekiyor. Biz 2011 yılında 318 tane şoförümüze eğitimler vermiştik. Bundan 1 ay önce bir okulumuzda Milli Eğitim'in bir eğitimi vardı. Aslında bu eğitimleri sıklaştırmamız gerekiyor. 2011 yılında yaptığımız eğitimler çok güzeldi. İlçe bazında belki de ilk olmuştu. Emniyet, Jandarma, Milli Eğitim, Şoförler Odası, Belediye, komisyon hep beraber böyle eğitimler vermiştik. Bunu da buradan söylemek istiyorum. Mutlaka bu eğitimlere önümüzdeki süreç sarfında ciddi manada devam edeceğiz. Ben herkesin trafik güvenliği haftasını kutluyorum. Kazasız belasız günler diliyorum. Dışarılara baktığımda İnegöl`deki servis taşımacılığı bence yüzde 100 diyemem ama yüzde 80-90 iyi konuma gelmiş durumda. Her sene okullar başlamadan Emniyet ve Milli Eğitim`le beraber araçları topluyoruz. Noksanları kontrol ediyoruz. Bu eğitimlerimiz, bu kontrollerimiz her zaman devam edecek. Kesinlikle bir aksamaya neden vermeyeceğiz”dedi.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10247,75%-0,86
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    34,66% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2402,97% 0,12
  • Ç. ALTIN

    3892,73% -0,26