www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Taban, Han Esnafıyla Buluştu

Taban, Han Esnafıyla Buluştu

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, kısa bir süre önce tamamı bayan işletmecilerden oluşan 38 işyeri ile yeniden hizmete giren tarihi çarşıyı ziyaret ederek esnafa hayırlı olsun dileklerini iletti.

20 Ekim 2013 tarihinde çıkan yangınla küle dönen 200 yıllık tarihe sahip Cafer Paşa Han´ı (Beylik Hanı) Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından aynı şekliyle yeniden ayağa kaldırıldı. İnegöl´ün tarihi yüzünü de yansıtan görünümüyle çarşı merkezinin yeni gözdesi olan Cafer Paşa Hanı, kısa bir süre önce 38 işyeri ile yeniden hizmete açıldı.

50 BAYANA İSTİHDAM SAĞLIYOR

İçerisinde; 3 adet iç giyim mağazası, 2 adet eşarp mağazası, 2 adet gümüş ve sarrafiye mağazası, 1 adet havlu mağazası, 1 adet ev tekstil mağazası 1 adet bijuteri, 1 adet kafeterya, 1 adet çanta mağazası, 3 adet ayakkabı mağazası, 1 adet manifatura, 1 adet terzi, 1 adet tuhafiye, 7 adet butik mağaza, 4 adet el sanatçısı, 1 adet el örme, 1 adet filografi, 1 adet biblo mağazası bulunan ve tamamı bayan işletmeciler tarafından çalıştırılan Cafer Paşa Hanında, 50 bayan personele istihdam sağlanıyor. Tamamı kadınlara yönelik ürünler satan ve halk arasında Kadınlar Çarşısı olarak da dillendirilmeye başlanan çarşıyı, Belediye Başkanı Alper Taban bugün ziyaret ederek esnafla bir araya geldi. Çarşı esnafına hayırlı olsun dileklerini ileten Alper Taban, kısa bir süre içerisinde açılış töreni gerçekleştirilmesi planlanan çarşının açılış öncesi eksik ve aksaklarıyla ilgili de çarşı esnafı bayan girişimcilerle istişarelerde bulundu.

Cafer Paşa Hanı içerisinde hazırlanan masalarda esnafla bir araya gelen Başkan Taban, burada yapılan sohbet sonrası işyerlerini de tek tek ziyaret edip inceledi. İnegöl çarşısı için önemli bir merkez haline gelen Cafer Paşa Hanının bayanlara özel bir mekan haline gelmesinin de güzel bir tablo ortaya çıkardığını kaydeden Alper Taban, ?Cafer Paşa Hanı İnegöl´ün tarihi açısından önemli bir mekan. Geçmişte burası çok fazla tarihi yapısı ön planda olmayan bir mekandı. 2013 yılında yaşanan talihsiz bir yangın sonrası Büyükşehir Belediyemiz 2015 yılında tarihi değerimizi ayağa kaldırmak için çalışmalara başladı ve bugün gerçekten hem tarihi dokusu hem de işleviyle alakalı önemli bir merkez olarak yeniden hizmete başladı. Ben buradaki tüm esnaflarımıza hayırlı ve bereketli işler diliyorum. Bugün han içerisindeki işyerlerini de gezip görme fırsatı bulduk. Gerçekten Cafer Paşa Hanı yeni kimliği ile İnegöl´e değer katacak bir mekan haline geldi. İnşallah açılışı da en kısa zamanda yapılarak bu tarihi mekanın yeni yüzüyle İnegöl´e kazandırılmasını taçlandırmış olacağız? dedi.

Öte yandan, Cafer Paşa Hanı esnafı da ziyaretleri için Başkan Taban´a teşekkür ederek çiçek takdim ettiler.

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,89% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2433,75% 0,06
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36