www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Taban, Novi Pazar Heyetini Ağırladı

Taban, Novi Pazar Heyetini Ağırladı

İnegöl Gençlik Merkezi´nin UÜ İnegöl İşletme Fakültesi işbirliği ile hayata geçirdiği Uluslararası Değişim Projesi kapsamında Sancak bölgesinin merkezi olan Novi Pazar´dan gelen 43 kişilik rektör, dekan, profesör ve üniversite öğrencilerinden oluşan heyet

İnegöl Gençlik Merkezi, daha önce de iki kez gerçekleştirilen ve bu defa Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi işbirliği ile hayata geçirilen Uluslararası Değişim Projesi kapsamında Novi Pazar´dan gelen 43 kişilik heyeti İnegöl´de konuk ediyor. Sırbistan, Kosova ve Karadağ´ın kesiştiği noktada, Sırbistan toprakları içinde kalan bir Boşnak kenti olan Novi Pazar, aynı zamanda Sancak bölgesinin merkezi konumunda. Osmanlı´nın Balkanlarda en son terk ettiği toprak olan Novi Pazar´da 2002 yılında kurulan Uluslararası Novi Pazar Üniversitesinden; Rektör Suad Beçiroviç, Rektör Yardımcısı Amela Lukaç Zoraniç, Dekan Prof. Dr. Şemsudin Ployoviç, Prof. Dr. Azra Çatoviç ve Genel Menajer Elma Elfiç Zukorliç ile öğrencilerden oluşan 43 kişilik heyet, İnegöl gezisi kapsamında bugün Belediye Başkanı Alper Taban´ı da ziyaret etti.

Osmanlı´dan Sonra Açılabilen Tek Yüksekokul

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette bir konuşma yapan Uluslararası Yeni Pazar Üniversitesi Rektörü Suad Beçiroviç, ?Uluslararası Yeni Pazar Üniversitesi Rektörüyüm. 2002 yılında açıldı bizim üniversitemiz ve tek üniversite Yeni Pazar´da. Maalesef Türklerin çıkışından bu yana ilk yüksekokulumuz oldu. Daha önce de Türkiye´de bazı şehirler ve üniversitelerle benzer işbirlikleri yaptık. Bugün de İnegöl´deyiz. Umarım bu da son olmayacak. Aramızdaki bağların çok büyük olduğunu biliyorum. Bu bağları daha güçlü hale getirmek için biz de elimizden geleni yapacağız? dedi.

Proje İnegöl´ün Tanıtımı Açısından Da Önemli

Belediye Başkanı Alper Taban da konuklarına hoş geldiniz dileklerini ileterek başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: ?Çok kıymetli Rektörümüzü, hocalarımızı, öğrencilerimizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Hoş geldiniz dileklerimi iletmek istiyorum. Burada olmanızdan duyduğum mutluluk ve memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Bizler de dün itibariyle yeniden göreve gelmiş olmanın heyecanını, mutluluğunu yaşıyoruz. Sizler de buna ortak olmuş oldunuz. Misafirlerimizi her zaman önemsiyoruz. Kaldı ki tarihsel ve kültürel birlikteliğimizin olduğu toplulukları daha da önemsiyoruz. Bir kardeş şehrimiz var Donji Vakuf. Bizim ülkemizde, şehrimizde yaşayıp orada akrabalık ilişkileri olan vatandaşlarımızdan dolayı kardeş şehir ilişkisi kurduğumuz bir şehir Bosna Hersek´te. İnegöl´de yaşayan Boşnak vatandaşlarımız var. Dolayısıyla bu köprülerin güçlendirilmesini onlar açısından da önemsiyoruz. Meclis üyelerimiz içerisinde, yöneticilerimiz ve çalışanlarımız içerisinde de Boşnak kökenli arkadaşlarımız var. Sizler Uluslararası Değişim Projesi kapsamında geldiniz ama ben İnegöl´ün tanıtımı açısından da bu projeyi önemsiyorum. Bu tür karşılıklı iş birliklerinin arttırılması için bizler de bu süreçlere katkı ve destek vermeye hazır olduğumuzu bilmenizi istiyorum. İnşallah şehrimizden memnun bir şekilde ayrılırsınız. Biz de eğer yolumuz düşerse sizleri orada mutlaka ziyaret etmek isteriz. Tüm heyete teşekkür ediyorum.?

Konuşmaların ardından karşılıklı hediye takdimleri gerçekleştirildi. Ziyaret İnegöl Belediyesi önünde hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile son buldu.

Haber ve Fotoğraf:Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00