www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Taban´dan Hayvan Pazarına Ziyaret

Taban´dan Hayvan Pazarına Ziyaret

Belediye Başkanı Alper Taban, kurban bayramına sayılı günler kala hareketliliğin artmaya başladığı İnegöl Hayvan Pazarını ziyaret etti. Taban, kurbanlık satışı yapan vatandaşlar ile bir araya gelirken, son günlerin daha yoğun geçeceğini ifade etti.

Bölgenin en büyük hayvan pazarlarından birine sahip olan İnegöl´de, kurban bayramına sayılı günler kala hareketlilik her geçen gün artıyor. 30 dönümlük alanda kurulu hayvan pazarında 2650 büyükbaş ve 3000 küçükbaş hayvan bulunurken, kurbanlıklar toplamda 350 civarındaki kotralarda satışa sunuluyor. İnegöl Belediyesi tarafından sağlanan imkanlar ve alınan tedbirlerle pazarda güvenli alışveriş imkanı da sağlanıyor.

PAZARIN EN BÜYÜKLERİ ŞAHİN VE DOĞAN

Belediye Başkanı Alper Taban, bugün hayvan pazarını ziyaret ederek pazardaki son duruma ilişkin bilgiler verdi. Hem kurbanlık satıcıları hem de kurbanlık almaya gelen vatandaşlarla sohbet eden Taban, son günlerin daha yoğun geçmesini beklediklerini söyledi. Öte yandan, Başkan Taban hayvan pazarı ziyareti sırasında pazarın en büyük kurbanlıklarını da yakından görme fırsatı buldu. Muş´tan getirilen 1250´şer kilogramlık 2 tosun, İnegöl hayvan pazarının en büyükleri olma özelliğini taşıyor. Sahibinin Şahin ve Doğan kardeşler dediği tosunların her birine 20 bin TL fiyat biçilirken, henüz alıcıları ise çıkmadı.

BÖLGENİN EN BÜYÜK PAZARLARINDAN BİRİ İNEGÖL

Hayvan pazarı ziyareti sırasında bir açıklama da yapan Başkan Taban, Kurban bayramının yaklaşmasıyla beraber hareketli günlerin de başladığını ifade ederek ?Kurban Bayramına yaklaşırken, hayvan pazarına gelelim ve hem esnaf arkadaşlarımıza bir selam verelim hem de gelen kurbanlıkları yerinde müşahede edelim, gördüğümüz insanlarla selamlaşalım, muhabbet edelim istedik. Tabi ki bölgenin en iyi hayvan pazarlarından bir tanesi İnegöl Pazarı. Muhakkak eksik aksaklıklarımız yok değil ama burada arkadaşlarımız kurban pazarıyla alakalı gerekli hazırlıkları öncesinde yaparak, gerekli satışları da öncesinde yaparak kurban pazarı olarak işletime açıyoruz. Bu sene burada 2650 büyükbaş hayvan, 3000 tane küçükbaş hayvan bulunmakta; yaklaşık 350 civarında kotramız var. Ülkemizin pek çok yerinden kaliteli, semiz, iyi yetiştirilmiş ve iyi bakılmış hayvanlarımız burada vatandaşlarımıza sunuluyor? dedi.

KONTROL ETMEDEN KURBANLIK ALMAYIN

Hayvan pazarında hijyenik bir ortam sağlamaya çalıştıklarını da dile getiren Taban, ?Özellikle gerekli kontrolleri yapılmış, gerekli işlemlerden geçmiş, vatandaşlarımızın bu pazara gelerek hiçbir güven problemi yaşamadan almak istediği hayvanın pazarlığını işletmecisiyle yapıp gönül rahatlığıyla götürebilir. Veteriner Müdürlüğümüz vasıtasıyla bu işlemler detaylanarak kontrol ediliyor. Bildiğiniz gibi dişi hayvan sokulmasıyla ilgili de bir kanunda değişiklik yapılmıştır. Bununla alakalı da gerekli tedbirleri alıyor arkadaşlarımız. Bir taraftan İlçe Tarım Müdürlüğümüz, bir taraftan Veteriner Müdürlüğümüz kontrol etmeye çalışıyoruz. Dönem dönem sahte para olayları da yaşandı. Bu konuda esnaf arkadaşlarımızı dikkatli olmaya davet ediyorum. Beraberinde bizim arkadaşlarımızda polis teşkilatımız da bu kalan günlerde bizlere destek olacaklar, yardımcı olacaklar. Vatandaşlarımızın da hayvan kontrol tutanaklarını kontrol ederek hayvanlarını almalarını kendilerinden istiyoruz. Çünkü bu kontrol tutanaklarında gerekli işlemler, gerekli notlar düşülerek hazır hale getiriliyor? diye konuştu.

SON GÜNE KALMAYIN

Vatandaşlara kurbanlık alışverişlerini son günlere bırakmamaları konusunda da çağrıda bulunan Taban, ?Biz buradaki esnaf arkadaşlarımızın buraya getirmiş oldukları kurbanlıkların her birinin ellerinde kalmayacak şekilde satılmasını canı gönülden istiyoruz. Bugün inşallah bu vesileyle ilçe halkımızı kurban pazarımıza davet etmiş olayım. Çok fazla son güne bırakmamak lazım bu işleri çünkü bu sefer de kalabalıktan şikayetçi oluyoruz, yoğunluktan şikayetçi oluyoruz. Bazen otoparklarımız almıyor. Bundan ötürü son güne kalmadan ilçe halkımızı ben kurban alışverişlerini yapmak üzere davet ediyorum. Bu ziyaret vesilesiyle de hem buradaki esnaf arkadaşlarımızın, ilçe halkının, tüm İslam aleminin kurban bayramını tebrik ediyorum. İnşallah hayırlara vesile olmasını yüce Allahtan niyaz ediyorum. İnşallah ağız tadıyla, birlik beraberlik içerisinde güzel bir bayram geçirmeyi de rabbimden temenni ediyorum? ifadelerinde bulundu.

 

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87