www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Tabutla evde kal çağrısı

Tabutla evde kal çağrısı

İHH İnegöl Derneği Başkanı İlhan Tatlı, bir tabut üzerine “Bu okunan selaların, senin ve sevdiklerinin salası olmasını istemiyorsan evde kal” yazısı ile yaşlılara çağrıda bulundu.

Çin’de başlayarak tüm dünyaya yayılan korona virüsü için vatandaşların evde kalmaları konusuna yetkililer tarafından yapılan uyarılara dikkat edilmesi için İnegöl’de İHH İnegöl Derneği tarafından Çekilen video sosyal medyada büyük ilgi gördü. Dernek başkanı İlhan Tatlı, tek amaçlarının bir farkındalık oluşturmak olduğunu belirterek;“İHH olarak 65 yaş ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılıyoruz.” dedi 

Koronavirüsü salgınına karşı 65 yaş ve üstü kişilerin evlerinden çıkmalarının yasaklanmasına rağmen bazı vatandaşların yasağa uymaması üzerine, İHH İnegöl derneği tarafından hazırlanan video büyük beğeni toplandı. Çekilen videoda bir tabut üzerine ‘Bu okunan selaların, senin ve sevdiklerinin olmasını istemiyorsan evde kal’ çağrısı yapıldı. 

Konuyla ilgili açıklama yapan İHH İnegöl dernek başkanı İlhan Tatlı; “Korona virüsünden dolayı binlerce insan öldü ve ölmeye de devam ediyor. Daha fazla can kaybının olmaması için devletimiz çağrı üstüne çağrı yaparak evde kalmamız gerektiğini söyledi. Ama Maalesef sokaklarımız ve caddelerimiz hala insanlarla dolu. Hem farkındalık oluşturmak, Hemde Görsel hafıza daha kalıcı olur düşüncesi ile bu tabutu hazırladık diyoruz ki Ey teyze, ey dayı, ey amca, ey dede, ey komşu, Seni kaybetmek istemiyoruz. Seni bu tabutun içinde değil, evin içinde görmek istiyoruz. Seni seviyoruz. İHH olarak 65 yaş ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Yeter ki bize ulaşın. Bu okunan selaların senin ve sevdiklerinin olmasını istemiyorsan evde kal.” İfadelerini kullandı.

Haber Merkezi



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01