TAHDİTLİ PLAKA TEHDİTTİR

TAHDİTLİ PLAKA TEHDİTTİR

CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile yaşanan U belgesi sorunu hakkında İnegöllü servisçilerin sıkıntılarını dinledi. Kaleli, tahditli plakaya her zaman karşı çıktığını vurgulayarak; “Bu yaşananları çok önceden gördüm.

İnegöllü servisçilerin Bursa Büyükşehir Belediyesi ile yaşadığı U belgesi sorunu yeniden gündemde. Geçici çözüm bulunmasının ardından servisçilerin elindeki U belgelerinin süresi dolmasıyla tansiyon yeniden yükseldi. Önceki gün İnegöllü bir servisçinin 2 aracının Bursa’da bağlanması, konuyu yeniden gündeme getirdi.

Sorunların iletilmesi üzerine CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli dün İnegöl’e gelerek İnegöllü servisçilerle buluştu. Esnaf Sarayı toplantı salonunda organize edilen toplantıda servisçiler sorunlarını Kaleli’ye anlattı. CHP İl Başkanı Metin Çelik, Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz ile aynı sorunu yaşayan Orhangazi Servisçiler Kooperatifi Başkan Vekili Muhammet Ali Varlı ile CHP Orhangazi İlçe Başkanı Osman Uçar ile servisçiler toplantıda hazır bulundu. Sena Kaleli, sorunun çözülmesi için Ulaştırma Bakanlığı’na soru önergesi verdiğini fakat cevap gelmediğini, tekrar konuyu Meclis’e taşıyacağını dile getirdi.

YURT DIŞINA VİZE KALKTI, İLÇELER ARASI VİZEYİ KALDIRAMIYORLAR

Orhangazi Servisçiler Kooperatifi Başkan Vekili Muhammet Ali Varlı, toplantıda sıkıntılarını ifade ederken AB sürecinde kıtalar arası vizelerin kaldırılırken Bursa Büyükşehir Belediyesi`nin uygulamaları ile ilçeler arasında vize uygulaması yapıldığını söyledi. Varlı, “Bursa Büyükşehir Belediyesi servis araçları yönetmeliği ve bu yönetmeliğe dayandırılarak çıkartılan U tipi güzergah izin belgesi, iki ayrı mahkeme kararı ile iptal edildi. Buna rağmen U belgesi sorularak ceza kesilmeye devam ediliyor. Büyükşehir Belediyesi de meclis kararı ile U belgesinin yürütmesini durdurdu. Buna rağmen emniyet bunu dinlemiyor” dedi.

BAHATTİN KORKMAZ; “SORUN ANKARA’DA”

Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz ise MODEF açılışının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Milletvekili Hüseyin Şahin ve İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da yer aldığı bir toplantı yaptıklarını, Perşembe günü konuyla alakalı Ankara’ya giderek bir toplantı yapılacağını söyledi. Korkmaz, sorunun Ankara kaynaklı olduğunu savundu. Sena Kaleli’yi de toplantıya çağıran Bahattin Korkmaz, “Sorun sadece Bursa’da değil. Türkiye’nin bazı yerlerinde de bu tür sorunlar yaşanıyor. Kanuna bakarsanız ne İnegöl Bursa’ya, ne Bursa İnegöl’e gelebilir. Biz bunu aramızda aşmıştık. Geçen sen de bu sorunu çözmüştük. Bu sene tekrar müracaat ettik, kabul etmediler. Belgelerimizi vermediler. Büyükşehir Başkanı bizden değil, bakanlıktan kaynaklanan bir durumdur dedi. Perşembe günü Ulaştırma Bakanlığında bir toplantı yapacağız. Orada bir karar alıp da Bursa Büyükşehir’e getirirsek sorun ortadan kalkar. Çözüm bu meseleyi 1 sene var. Bizi perişan etmeyin dedim. Orhangazi’de, Yenişehir’de de aynı sorun var. Bu sorun birkaç aydır tekrar başladı. Bizim canımızı acıtıyor. Hüseyin Şahin, Emniyet Müdürü ile görüşecek sorunu çözene kadar esnek davranın diye” şeklinde konuştu.

ŞOFÖRÜN SOFRASINDAN EKMEĞİNİ ALMAYA ÇALIŞIYORLAR

CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe de İnegöllü servisçilerin araçlarının bağlanmasına sert tepki gösterdi. Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz ile birkaç gün önce görüşerek, servisçilerin sorunlarını paylaştıklarını kaydeden Neşe, “Dosyalar burada. Oturduk konuştuk. Çözüm üretmeye çalıştık. 2 bin TL şoföre, 2 bin TL de mal sahibine ceza kesilmiş. Şu an U belgesinin hiçbir hükmü yok. Buna rağmen ceza kesiliyor. Kimsenin şoför esnafına eziyet edemez. 60 gün işten kalacak bizim esnafımız aracı bağlanınca. Şoförümüzün sofrasından ekmeğini alıyorsunuz. Önce bunu zabıtayla yapmaya çalıştılar. Baktılar pabuç pahalı emniyeti devreye soktular. Belge geçersiz, ama ceza yazıyorsunuz. Biz Pazartesi günü şoförlerimize yanınızda bu kararı alarak mahkeme kararını da alarak eğer ceza kesmeye çalışırlarsa ceza kesemezsiniz diyecek” dedi.

TAHDİTLİ PLAKA TEHDİTTİR

CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli de, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüştüklerini anlatarak; “Burada iki taraf da suçlu. Plakayı alan da veren de suçlu. Servisçiler Odası benim taraf olmadığım bir yerdir. Ben tahditli plakaya her zaman karşı çıktım. Bu yaşananları çok önceden gördüm. Tahditli plaka tehdittir. Bu plakalar herkesi sınırlar. Bu plakalar çıkmasaydı bu sorunlar yaşanmayacaktı. Servisçiler Odası bundan rant elde etmeye çalışırken, belediyeler de rant elde etmeye çalıştı. Özellikle küçük ilçelerde yüksek bedellerle plaka sattılar. Orhaneli’de fabrika yok. Bunlar Bursa içinde çalışıyor. Bursa, sizi hiçbir şekilde Bursa’da görmek istemiyor. O zaman Bursa’daki araç İnegöl girişinde öğrenciyi, işçiyi indirecek, İnegöllü servisçi alacak. Bu rantabl bir şey mi? Milli servete yazık değil mi?” diye sordu. Soru önergesinin ardından Bursa’daki servisçilerin kendisine tepki gösterdiğini aktaran Kaleli: “Sen servisçileri korumuyorsun, korsanları koruyorsun. Meslektaşlarını yok ediyorsun diye tepki aldım. Ben onlara şunu söyledim; ben plaka tahdidine karşı olduğumu belirttim. Bu plaka tahdidi olduğu müddetçe sıkıntı yaşamaya devam edecek” diye konuştu..

 

KALELİ İL EMNİYET MÜDÜRÜNÜ ARAYIP, “CEZA KESMEYİN” DEDİ

Kaleli, servisçilerin isteği ile İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kâhya’yı da arayarak sorunun çözümüne kadar servisçilere ceza yazılmamasını istedi. Kahya, Valilik ve Büyükşehir ile görüşerek konuyu araştıracağını Kaleli’ye iletti.



  • BIST 100

    10324,54%0,56
  • DOLAR

    32,26% 0,06
  • EURO

    34,79% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2399,34% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24