TAHMİNİ BÜTÇE 98 MİLYON

TAHMİNİ BÜTÇE 98 MİLYON

İnegöl Belediyesi`nin 2015 yılı tahmini bütçesi, yapılan Olağanüstü Meclis Toplantısı'nda görüşüldü. 2015 yılı bütçesi 98 milyon olarak belirlendi.

 

İnegöl Belediyesi 2015 yılı tahmini bütçesi, dün gerçekleştirilen Olağanüstü Meclis Toplantısı’nda görüşülerek 98 milyon olarak belirlendi.

BİRİMLERE AİT GİDER BÜTÇELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Düzenlenen toplantıda söz alan Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AK Partili Süleyman Yılmaz, “2015 yılı bütçe görüşmelerine başlayan komisyonumuzca yapılan toplantıda, üyeler arasından Süleyman Yılmaz`ı Başkan, Sedat Öpçiner`i de Başkan Vekili seçmişlerdir. Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 28. Madde hükümleri çerçevesinde oluşturulan ve faaliyete başlayan Plan ve Bütçe Komisyonumuzca yapılan ilk gün çalışmaları neticesinde; birimlere ait gider bütçeleri görüşülmüştür” dedi.

 

EN YÜKSEK BÜTÇE 26,9 MİLYON TL İLE FEN İŞLERİNE

Yılmaz, daha sonra bütçenin gider kalemlerini sıraladı. Mali Hizmetler Müdürlüğü 22,2 milyon TL, Kültür İşleri Müdürlüğü 4,2 milyon TL, Özel Kalem (Başkanlık) 5,8 milyon TL, Fen İşleri Müdürlüğü 26,9 milyon TL, Temizlik İşleri Müdürlüğü 9,8 milyon TL, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü 1,1 milyon TL, Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü 1,2 milyon TL, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü 3 milyon TL, Park ve Bahçeler Müdürlüğü 11,1 milyon TL, Zabıta Müdürlüğü 2,9 milyon TL, Kırsal Hizmetler Müdürlüğü 1 milyon TL ve Emlak İstimlâk Müdürlüğü 2,4 milyon TL olarak bağıtlandı.

STRATEJİK PLAN VE PERFORMANS PLANINA UYGUN

Gider Bütçeleri üzerinde yapılan detaylı incelemelerde Stratejik Plan ve Performans Programına uygun hazırlandığının Plan ve Bütçe Komisyonumuzca tespit edildiğini aktaran Yılmaz, “Birimlerin Müdürleri, içerisinde bulunduğumuz yıl ve 2015 yılında yapmayı planladıkları çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunmuşlardır. Yapılan tetkik neticesinde, toplam 98 milyon TL olarak Stratejik Plan ve Performans Programına uygun olarak hazırlanan 2015 yılı Gider Bütçesi, Plan ve Bütçe Komisyonumuzca geldiği şekli ile oybirliğiyle bağıtlanmıştır” şeklinde konuştu.

 

GELİR KALEMİ

Yılmaz, gelir kalemlerinde 16 milyon TL vergi gelirlerinin, 7,5 milyon TL teşebbüs ve mülkiyet gelirlerinin, 550 bin TL bağış, yardım ve özel gelirlerin, 8 milyon TL sermaye gelirlerinin ve 66 milyon TL diğer gelirlerin yer aldığını ifade etti.

 

HAYIRLI OLSUN

Yılmaz, şahsı ve Plan Bütçe Komisyonu adına 2015 yılı Tahmini Bütçesinin İnegöl’e ve vatandaşlara hayırlı uğurlu olması temenni ederek konuşmasını sonlandırdı.

“GRUP OLARAK BÜTÇEYE OLUMLU BAKIYORUZ”

MHP adına söz alan Belediye Meclis Üyesi İsmail Karaman ise, “Ekonomik gücü olan belediye güçlü belediyedir. Önemli bir konuda çalışma yapıyoruz. Ben komisyonda yer alamadım ama ilgili müdürlerimiz ve komisyon üyelerimiz bilgileri verdi. Bütçenin oluşumu adına makul değerler görüyoruz. Ama inşallah hükümetin kaynaklarının İnegöl’e daha fazla aktarılarak, bütçenin daha yüksek olmasını diliyoruz. Grup olarak bütçeye olumlu bakıyoruz. Bütçenin artması konusunda merkezi hükümetin ağırlığını hissetmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

ALTEPE İNEGÖL İÇİN TALİMAT VERDİ

İller Bankası paylarının güçlendirilmesi adına çalışmalar yapıldığını belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Artık Büyükşehir içerisinde yer alıyoruz. Bizim yapacağımız çalışmaların yanında Büyükşehir’in de yapacağı çalışmalar var. Bütçenin güçlendirilmesini ben de istiyorum. Çarşamba günü Büyükşehir Belediye Başkanımız buradaydı. Recep Başkanımız talimat vermiş. Alanyurt Mezarlığı, İnegölspor Tesisleri ve eski çöplük alanının rehabilitesi konusunun hızlandırılması talimatını ilgili birimlerine vermiş” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından bütçe oy birliği ile kabul edildi.



  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04