TAKLİT ÜRÜNLERE İLK AMBARGO

TAKLİT ÜRÜNLERE İLK AMBARGO

Taklitle Mücadele Platformu ile lojistik firma temsilcileri arasında İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen toplantıda, taklide devam eden firmaların ürünlerinin taşınmaması ve İnegöl’de mobilya üretimi yapan firmaların yurtiçi

Mobilyada taklit ürünün önüne geçebilmek için kurulan Taklitle Mücadele Platformu, dün saat 11.00’da lojistik firma temsilcileri ile İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir araya geldi. Toplantıda taklit ürünlerin taşınması konusunda karar alındı. Toplantıda konuşan İTSO Mobilya Komitesi Üyesi Erdal Recep Bayraktar, toplantının asıl amacının İnegöl’de belli başlı çıkan veya mevcut ürünleri taklit etmeye başlayan firmaların ürünlerinin taşınmaması noktasında müeyyide uygulamak olduğunu belirtti.

 

İNEGÖL MOBİLYASINA HİZMET ETMEK İSTİYORUZ

Taklitle Mücadele Platformu adına toplandıklarını fakat sürecin sadece mücadele platformu olarak ilerlemeyeceğini belirten İTSO Mobilya Komitesi Üyesi Erdal Recep Bayraktar, “Süreç mobilyacıların güç birliği platformu anlamında da algılanabilir. Sadece belli bir takım taklit ile sınırlı kalmayacak. Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki meslek komiteleri, komite dışındaki diğer mobilyacı arkadaşlar ve İnegöl’ümüzde bizim yükümüzü taşıyan lojistik, nakliyat firmaları ile birlikte daha iyi neler yapılabilir, taklit ile çıktığımız yolda daha tali konular da işlenip bir fikir alışverişinde bulunmak istedik. Toplantıda tarafların istekleri, arzuları, sıkıntılarını birlikte istişare edip daha konumlu bir şekilde İnegöl mobilyasına hizmet etmek istiyoruz” dedi.

 

TALEPLERDE BULUNACAĞIZ

Taklitle mücadele anlamında platformun taleplerinin olabileceğini fakat bu taleplerin gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceği konusunun nakliye firmalarının elinde olduğunu belirten Erdal Recep Bayraktar, “Toplantımızın asıl amacı İnegöl’de belli başlı çıkan veya mevcut ürünleri taklit etmeye başlayan firmaların ürünlerinin taşınması noktasında müeyyide uygulayabilir miyiz konusudur. Bu anlamda bir yaklaşımda bulunmak istiyoruz. Tabi taklit derken bu da göreceli bir kavram, neye göre taklit? Birçok arkadaşımız var bu platformun içerisinde. Bu firmaların birçoğu da İnegöl’ümüzün önde gelen firmalarıdır. Bu noktada bir fikir alışverişinde bulunmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

NAKLİYE FİRMALARIMIZDAN DESTEK BEKLİYORUZ

İTSO Mobilya Komitesi Üyesi Ahmet Saka, “Kendi aramızda ne kadar mücadele veriyorsak İnegöl Mobilyasını İnegöl Mobilyası yapan nakliye firmalarından bu konuda destek istiyoruz. Belirlenmiş firmaların, taklit yaptığı tespit edilmiş firmaların ürünlerini taşımamaları konusunda ricada bulunacağız. Onlar da fikirlerini söyleyecekler. Bu konu ile alakalı ne yapılabilir bunları tartışacağız” diye konuştu.

 

2 ÖNEMLİ KARAR ALINDI

Konuşmaların ardından yapılan toplantıda Taklitle Mücadele Platformu 2 önemli karar aldı. Alınan kararlar ise; “İnegöl Mobilyası’nın marka değerine katma değer katan lojistik firmaları ile yaptığımız toplantı sonrasında, İbrahim Uz, Şevket Uğurdağ, Musa Çalışkan, Özkan Güriş’in de aralarında bulunduğu İnegöl mobilyasının öncüleri olan akil büyüklerimizden destek alınacak. Platform içinde de komisyon kurulup tespit edilip gerekli uyarılar yapılacak. Uyarılar sonucunda taklide devam eden firmaların ürünleri lojistik firmaları tarafında taşınmaması konusunda destek alınacak”, “İnegöl’de mobilya üretimi yapan firmaların yurt içi lojistik desteği sadece İnegöl nakliyat firmaları tarafından yapılması için mobilya firmaları ile ortak karar alınacak” şeklinde bildirilmiştir.



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22