www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

TAM DONANIMLI MAHALLE MEYDANI

TAM DONANIMLI MAHALLE MEYDANI

İnegöl Belediyesi, Tuzla Mahallesi´nde 15 araçlık otopark ve 150 metrekarelik çocuk alanının da içerisinde bulunduğu yeni bir mahalle meydanı hayata geçiriyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, Tuzla Mahallesi´nde gerçekleştirilen meydan düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyerek bilgilendirmelerde bulundu.

KIRSALDA ŞEHİR KONFORUNU YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, ?İnegöl Belediyesi olarak şehir merkezinde yaptığımız çalışmalarımıza paralel olarak kırsal mahallelerimizde de belli bir plan dâhilinde çalışmalarımız devam ediyor. Mahallelerdeki eksikliklere göre bazen yenileme bazen de sıfırdan bir proje uygulaması yaparak kırsal mahallelerimizi şehir merkezi konforuna ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda bugün Tuzla Mahallemizde bir meydan düzenlemesi yapıyoruz. Söz konusu olan meydan alanımızda; hazırlanan peyzaj düzenleme projesi çerçevesinde 2 bin 500 metrekarelik alanda taş uygulaması, otopark düzenlemesi, oturma alanı ve çocuk oyun alanı uygulamaları yapılacaktır. Proje uygulama alanında; bin 900 metrekarelik sert zemin meydan alanı,  600 metrekarelik yeşil alan bulunmaktadır.Demirli ve demirsiz olmak üzere toplam bin 900 metreküp beton atılmış, gri ve kırmızı renkte bin 900 metrekare wash beton kullanılmıştır. Proje çerçevesinde altyapı çalışmaları yapılmış ve 4 adet menfez açılmıştır. Ayrıca alanın aydınlatmasını sağlamak için 4 adet aydınlatma direği de kullanılacaktır. Proje alanında 15 araçlık bir otopark ve 150 metrekarelik bir de çocuk oyun alanı oluşturulacaktır. Projede 600 metrekarelik yeşil alan oluşturulmuş ve bu yeşil alanda 18 adet ıhlamur ağacı kullanılacaktır. Tuzla Mahallemizde gerçekleştirdiğimiz meydan düzenleme çalışmamızın belediyemize maliyeti yaklaşık olarak 85 bin TL´dir. Yapılan bu çalışmanın Tuzla Mahalle sakinlerine hayırlı olmasını temenni ederim? şeklinde konuştu.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,89% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2433,75% 0,06
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36