www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

TAM GAZ İLERİ 1-0

TAM GAZ İLERİ 1-0

2. lig Beyaz Grupta playoff yolunda emin adımlarla ilerleyen İnegölspor, sahasında ağırladığı İstanbul ekibi Sarıyerspor’u 1-0 yenerek haftayı 3 puanla kapadı.

Ligde artarda aldığı galibiyetlerle Play-off’ta bende varım diyen bordo beyazlılar, ilçe stadında ağırladığı, Sarıyerspor’u Gökhan Kurumuş’un attığı golle 1-0 yendi. Haftayı 3 puanla kapatan İnegölspor, ligde 43 puanla 5. sıradaki yerini korurken, en yakın rakibi ile arasındaki puan farkını 6’ya çıkardı.

Şanlı Urfa maçında gördükleri sarı kartlar nedeniyle cezalı duruma düşen Cengiz Ötkün, Tayfun Pektürk ve Niyazi Batuhan Salman’ın Sarıyer karşısında oynamamaları nedeniyle teknik direktör Murat Yoldaş zorunlu olarak rotasyona gitmek zorunda kaldı. Emir Özsoy, Yasin Görkem Arslan ve iğne ile oynayan Ahmet Hakan Şahin Sarıyer maçında ilk 11’de yer alan isimler oldular.

İnegölspor Play-off yolunda önemli bir engeli daha kendi sahasında ağırladığı gurubun önemli takımlarından biri olan Sarıyer takımını 61. dakikada Gökhan Kurumuş’un attığı golle 1-0 yenerek geçmiş oldu.

Her iki taraf türbinlerinin tamamen dolduğu önemli maçta, Bursa Büyük Şehir Belediye başkanı Alinur Aktaş, İnegöl kaymakamı Şükrü Görücü, İnegöl belediye başkanı Alper Taban ve Ticaret sanayi odası başkanı Yavuz Uğurdağ’da maçı izleyenlerin arasında yer aldılar.

Maçın öncesinde Efsane maraton tribün taraftarları ve Portatif tribün taraftarları toplanma alanlarından başlayarak sloganlar eşliğinde, stada kadar konfetilerle, meşaleleri yakarak kortej halinde stada geldiler. Maçın başlamasının öncesinde İnegölspor ve Sarıyer ‘den gelen taraftarlar iki takım futbolcularını birden türbinlere çağırarak güzel bir dostluk örneği sergilediler.

Her iki takımın Play-off için puana ihtiyacı olması maçın havasının farklı geçmesine neden oldu. 3 önemli eksiğin fazlası ile hissedildiği maçın ilk yarısında her iki takımda birbirlerine üstünlük sağlayacak golü bulamadılar. Oyun bu yarıda daha çok orta alan şeklinde geçti. İnegölspor ilk ve tek önemli atağını 36. dakikada buldu. Bu dakikada orta alandan hareketlenen Hacı Mustafa ileriye kaçan Yasin Görkem’i topla buluşturdu. Defansın arkasına sarkan Yasin Görkem bomboş durumda kaldığı pozisyonda topu kale yerine yan direğin dibinden avuta attı.

Maçın ikinci yarısı tempolu geçti. Her iki takımda golsüz giden skoru değiştirme adına daha fazla rakip alanda ilk yarıya oranla pozisyon bulmaya çalıştılar. Ortada geçen maçın gidişatını değiştiren taraf İnegölspor oldu. 61 dakikada İnegölspor’un kazandığı serbest atışı kullanan Abdullah’ın ortasında yaşanan karambolde ileriye çıkan Gökhan Kurumuş topu kalabalık Sarıyer oyuncusu içerisinden filelere göndererek durumu 1-0 yapan golü attı.

İnegölspor’un attığı golü faul gerekçesi ile Sarıyerspor’lu oyuncuların orta hakem Sait Tuzcu’ya yaptıkları itiraz sonucu değiştirmedi. İnegölspor 1-0 üstün olmanın getirdiği avantajı kullanma adına tribünlerin önemli desteği ile üst düzey bir mücadele ortaya koydular. İnegölspor’lu futbolcular rakibe beraberlik şansı tanımadıkları maçın 85. dakikasında farkı arttırma adına önce Raif sonrada 90+3’de  Uğur ile iki önemli pozisyondan sonuç alınamadı. Maçın 61 dakikasında Gökhan Kurumuş’un attığı golle 1-0 İnegölspor’un üstünlüğü ile sona erdi.

 

İnegölspor: Şener Özcan, Gökhan Kurumuş, Ahmet Hakan Şahin, Selimcan Temel, Ömer Faruk Çalışkan, Hacı Mustafa Karabulut, Enes Bayır, Abdullah Balıkuv, Emir Özsoy, Bilal Özdemir, Yasin Görkem Arslan

Yedekler: Mertcan Babat, Selim Csn İnci, Cumhur Yılmaztürk, Uğur Daşdemir, Raif Demir

Sarıyer: Ali Türkan, Şaban Özel, Gökhan Çalışır, Alim Harlak, Şahin Safakoğlu, Mahmut Bilir, Kubilay Akyüz, Adem Koçak, Bertul Kocabaş, Furkan Yaman, Bahri Can Avcı

Yedekler: Erdi Yokuşlu, Doğukan Emeksiz, Barış Memiş, Ozan Solak, İsmail Ayaz, Hüsnü Başkurt, İlter Ayyıldız

Hakemler: Sait Tuzcu, Mutlu Çiğdem, Cankut Gönenç, Oğuzhan ÇakırGol dakika  6ı Gökhan Kurumuş İnegöl spor

Kırmızı kart: DK 89 Şaban Özel Sarıyer spor

Sarı kartlar: Hacı Mustafa Karabulut, Bilal Özdemir Yasin Görkem Arslan İnegölspor. Şahin Şafakoğlu, Kubilay Akyüz, Bahri Can Avcı  Sarıyer



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25