www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Tanhan´a Ahilik Haftası Ziyareti

Tanhan´a Ahilik Haftası Ziyareti

Türkiye Halk Bankası Bursa Bölge Müdürlüğü Pazarlama Bölüm Müdür Belgin Beyhan, Operasyon Bölüm Müdürü Ernur Bükrek ve Şube Müdürü Oğuz Faik Konak, 18-23 Eylül Ahilik Haftası nedeniyle Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Orhan Tanhan´ı z

Ziyarette konuşan İnegöl Esnaf ve Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Orhan Tanhan. ?Halk Bankası, Kredi ve Kefalet Kooperatifi, esnaf ve sanatkârlar etle tırnak gibi bütünleşen, iç içe çalışan saç ayağıdır. Bu ortak çalışma sayesinde esnaf ve sanatkârlarımızın finans sıkıntısını çözdük. Halkbank aracılığı ile 2181 esnafa 76 milyon TL gibi bir rakamı esnafımıza dağıttık. Bu rakamlarını önümüzdeki dönemlerde artması için çalışıyoruz. Bu nedenle finansman temininde her zaman yanımızda olan ve Ahilik Haftası nedeniyle kooperatifimizi ziyaret eden Halkbank Bölge Müdürlüğüne ve verimli çalışma yürüttüğümüz İnegöl Halkbank Şube Müdürlüğüne ayrıca ilçe esnafı adına teşekkürü borç biliriz? dedi.

AHİ EVRAN ANLAYIŞI

Konuşmasında içinde bulunduğumuz haftayla ilgilide bilgiler veren Başkan Orhan Tanhan, ?Ahilik, sanat, ticaret ve mesleğin, olgun kişilik, ahlak ve doğruluğun iç içe girmiş bir alaşımıdır. Ahi diye anılan kişi kesin olarak bir sanat, ticaret ya da meslek sahibidir. O, bununla birlikte olgun, ahlâklı, merhametli, iyiliksever ve her işinde, her davranışında dürüst ve güvenilir kişidir. Toplumumuzda esnaf algısı Allah´a şükür ki, bu tarife uymaktadır. Ahiliğin 7 ilkesi devlet, adalet, emniyet, çalışma, bilim, akıl ve ahlaktan oluşmaktadır. Esnafın güvenirliliği bu ilkelere sahip çıkmasındandır. Asıl adı Nasırüddin Mahmud B.Ahmet (1171-1262) olan Ahi Evran, Horasan´dan gelerek Kırşehir´e yerleşti. Türk toplumunun sosyoekonomik ve sosyokültürel düzeniyle uğraştı. O, Türk esnaf ve sanatkârlarını, ahlak, yardımseverlik, konukseverlik ve sanat birleşimi olan Ahi kuruluşu içinde birleştirip teşkilatlandırdı. Esası itibariyle çırak, kalfa, usta ilişkisi onun dönemiyle başlar. Bugünkü esnaf teşkilatlarının manevi kurucusu Ahi Evran anlayışıdır. Ahilikte ve toplumumuzda hizmet edene vefa ve saygı önemli değerlerimizdendir? şeklinde konuştu.

Başkan Orhan Tanhan konuşmasının son bölümünde ilçe esnafına geçmişte kuruluşlarında hizmet eden büyükleri ve İnegöl Esnaf ve Sanatkârlarına uzun yıllar hizmet eden Hasan Öke´yi rahmetle, sağ olanları şükranla andı. Toplumun temel taşı, ticaretin ve ülkenin birleştirici ana unsurlarından Esnaf ve Sanatkârların Ahilik Haftasını ve esnaf bayramını kutlayan Tanhan, hayırlı ve bol kazançlar diledi.

Haber ve Fotoğraf: M. Salih KAYGUSUZ



  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36