TAPU KADASTRO 166 YAŞINDA

TAPU KADASTRO 166 YAŞINDA

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 166. Yaşını kutluyor. İnegöl Tapu Müdürlüğü ve Kadastro Şefliği, 166. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün kuruluşunun 166. yılı dönümü nedeni ile dün İnegöl Tapu Müdürlüğü ve Kadastro Şefliği tarafından Atatürk anıtı önünde törenle düzenlendi. Çelenk töreninde Tapu Müdürü Kadir Kara ile Kadastro Şefliği birim sorumlusu Ömer Andık Anıtına çelenk sundu.

Tapu ve Kadastro çalışanlarının da katıldığı törende bir konuşma yapan Tapu Müdürü Kadir Kara, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü`nün 21 Mayıs 1847 yılında ‘Defterhaneyi amire kalemi’ adıyla kurulduğunu hatırlatarak; “Türkiye’de bir asırdan fazladır halkımızın mutluluğu için çalışan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, merkez ve taşrada 18 bine yakın personelle, 22 Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü, 957 Tapu Müdürlüğü, 81 Kadastro Müdürlüğü ile ülkemizin tüm il ve ilçelerinde birimi olan, yılda ortalama 7 milyon civarında işlem yapan, 20 milyonun üzerinde vatandaşımıza hizmet veren yaygın ve köklü bir kurumdur. her yıl ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 25’i Tapu Kadastro hizmetlerinden faydalanmaktadır. Bunun yanında birçok kamu kurumuna ve tüzel kişiliklere de ciddi anlamda hizmet sunmaktadır” dedi.

166 yıllık geçmişe sahip olan kurumun, ülkemizin en önemli ve en güvenilir kurumları arasında yer aldığını da belirten Kadir Kara, “Tapu-Kadastro birimlerimiz halkın devletle yoğun ilişki içinde olduğu hizmet noktalarından birisidir. Genel Müdürlüğümüz, insanlara bireysel bir hak olarak tanınmış olan mülkiyet hakkı var oldukça işlevini sürdürecek ve önemli hizmetler yapmaya devam edecektir. Yoğun ve özverili çalışmalarıyla zor şartlarda üzerine düşen görevleri en iyi şekilde yapma gayreti ve azmi içinde olan çalışanlarımız Genel Müdürlüğümüzün yürüttüğü projeleri de çok başarılı bir şekilde yerine getirmektedir. Özellikle Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü gibi çok büyük işlem hacmine sahip bir kurumun, kamu yönetimindeki çağdaş gelişmelere paralel olarak yeniden yapılanmasına olan ihtiyaç tartışmasızdır.  Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüklerinde faaliyete geçen online başvuru ve numaratörlü randevu sistemi yöntemiyle vatandaşlarımızın işlemleri daha kolay ve hızlı bir şekilde sonuçlandırılmaktadır. Tapu işlemleri taşınmazın bulunduğu ilçedeki Tapu Müdürlükleri tarafından yapılmakta iken, TAKBİS Sistemi ile birlikte vatandaşlarımız taşınmazı nerede olursa olsun bulunduğu Tapu Müdürlüğüne müracaatla işlemlerini yaptırabilmektedirler. Tüm bu çalışmalarla Türkiye genelindeki tapu ve kadastro birimleri vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla geldiği, orada bulunmaktan mutlu olduğu, güler yüzlü hizmet aldığı, ayrılırken de memnuniyetle ayrıldığı birimler haline getirilmektedir” diye konuştu.

TAPU PERSONELİNE BAŞARI BELGESİ

Öte yandan, anıt önündeki etkinliklerin ardından Tapu Müdürü Kadir Kara ile Kadastro Şefliği birim sorumlusu Ömer Andık Kaymakam Aziz İnci’yi makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Tapu Müdürü Kadir Kara, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü`nün kuruluşunun 166. yılını kutladıklarını ifade ederek, yaptıkları çalışmalar hakkında Kaymakam Aziz İnci’ye bilgiler verdi. Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren İlçe Kaymakamı Aziz İnci ise “Hükümet konağında bulunan Tapu Müdürlüğümüz, son 2 yıl içerisinde fiziki çalışmalar ve yapılan düzenlemeler sonrasında son derece modern, bakımlı ve temiz bir hale geldi. Bunun yanında vatandaşa karşı sıcak güler yüzlü hizmetleri ile ilçemizdeki kurumlar arasında çok seçkin bir yere sahip oldu. Ben tüm personeli yürekten kutluyorum. Tapu ve Kadastro dairelerimiz yoğun çalışan yerler. Kurumun personeli de son derece vatandaşın taleplerini karşılama konusunda hassas davranıyorlar. Bu hizmetin anısına da kendilerine başarı belgesi vermek istiyorum” dedi. Konuşmaların ardından Kaymakam İnci, Tapu Müdürü Kadir Kara ile birlikte 5 personele başarı belgesi verdi.



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22