TARİH 27 AĞUSTOS 2012

TARİH 27 AĞUSTOS 2012

Şerif Gürbaş`ın 27 Ağustos 2012 tarihli köşe yazısı

İhaleyi alan firmanın iflas etmesi sonucu duran Yeni Hastane inşaatı, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in ilk açıklamalarına göre, 15 gün sonra yeniden başlayacaktı, ama başlamadı. Muhalefetten gelen tepkiler üzerine yeni bir açıklama yapan milletvekilimiz Hüseyin Şahin, hastane inşaatının yeniden ihale edileceğini ve en geç iki ay içerisinde başlayacağını duyurdu.

Bende milletvekilimiz Hüseyin Şahin’in açıklama yaptığı 11 Haziran 2012 tarihini not düşmüş ve bu tarihin unutulmamasını ifade etmiştim. Bugün takvim yaprakları 27 Ağustos 2012’yi gösteriyor. Yani Şahin’in açıklama yaptığı tarihin üzerinden 2.5 ay geçmiş, ancak hastane İnşaatında çekiç sesleri duyulmuyor. Ben şahsen 2013 yılının Ocak ayın da ancak başlar diye ümit ediyorum inşaat çalışmalarını. Bakalım benim tahminim tutacak mı?

EZANLARI ÖZLEMİŞİZ

Dile kolay 15 yıldır tek merkezden okunuyordu ezan. Ezanın tek merkezden okunmasına karar verenler, “Her camiden farklı seslerle ezan okunması, gürültü kirliliğine, karışıklığa neden oluyor, en iyisi mi tek merkezden güzel sesli müezzinler okusun,  tüm şehir dinlesin” amacı taşıyordu. Çok garipsemiştik tek merkezden okunan ezanı. Belki her yerden aynı ilahi ses yükseliyordu semaya,  ama yine de bir türlü alışamamıştık merkezi ezana.

Ramazan Bayramı ile birlikte yeniden tüm camilerimizden okunmaya başladı ezanlarımız. Özlemişiz ezanları.. Çok hoş oldu yeniden semalarda faklı seslerden ezan sesini işitmek. Hele sabah namazı öncesi okunan ezanlar bir başka güzel oluyor. Allah razı olsun demek istiyorum, yüzyıllardır süren bir İslam kültürünü yeniden yaşatanlara…

MAHMUTPAŞA İNEGÖL ESNAFINA ÖRNEK OLSUN

Türkiye`nin en büyük ve en eski çarşılarından biri olan, ortadireğin alışveriş mekanı Mahmutpaşa, tarihinde ilk kez alışveriş festivaline ev sahipliği yapacak.

Büyük alışveriş merkezlerinin uyguladığı indirimli kampanyalardan etkilenen Mahmutpaşa esnafı, 29 Ağustos-29 Ekim tarihleri arasında fiyatlarda yüzde 70`e varan indirimler yapacak.

İnegöl’de geçtiğimiz yıl hizmete giren İnegöl alışveriş merkezide, çarşı esnafının gelirlerini büyük ölçüde etkiledi. Çarşı esnafı artık eskisi gibi kazanamıyor. Çünkü karşılarında Türkiye’nin en önemli markaları var ve hepsi ciddi kampanyalar düzenliyorlar.

İnegöl esnafının da bence Mahmutpaşa esnafı gibi bir araya gelip indirimli günler düzenlemeliler. Hem de bunu yılın belli ayında geleneksel hale getirmeliler.  Bazı esnafların bireysel fiyat indirimleri, ya da kampanyaları çok fazla dikkat çekmiyor, ama çarşının tamamını kapsayan kampanyalar düzenlenir ve bunu bir festival havasında kamuoyu ile paylaşırlarsa, çok daha etkili olurlar diye düşünüyorum. 

 



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07