www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

TARİHE YOLCULUK BAŞLADI

TARİHE YOLCULUK BAŞLADI

İnegöl Devlet Hastanesi yönetimi tarafından 110´uncu yıl kutlamaları çerçevesinde hazırlanan ?Tarihe Yolculuk Başladı? temalı Sağlık Müzesi düzenlenen törenle açıldı.

 

Sağlım müzesinin açılış törenindekonuşan Hastane Yöneticisi Uzm.Dr. Hayrettin Göçmen; ?İnegöl Devlet Hastanesi 1906 yılında kuruldu. Kuruluşunun 110.yılını kutlayan bir hastaneyiz. Bu bağlamda Devlet Hastanesi idarecileri olarak tarihi araştırmalar için bu projeyi başlattık. Bu organizasyon 7 aylık bir çalışmanın ürünü. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Yarın (bugün) kermesimiz ve seminerimiz var. Perşembe akşamı Regaip Kandili? O gün hastanemizde lokma ikramımız olacak. İshakpaşa Camii´nde kandil akşamında vefat eden sağlık çalışanlarımız için mevlit okutacağız. Tiyatromuz ile programlarımız sona erecek? dedi.

 

?MÜZELER ŞEHRİ İNEGÖL?

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise; ?İnegöl artık müzeler şehri olmaya başladı. Kent Müzemiz ve Mobilya Müzemizin ardından şimdi de Sağlık Müzemiz var. Müzelerimiz ilgi görüyor. Farklı şehirlerden müzelerimizi gezen ve örnek alanlar var. Hastanemizin de bir müzesi var artık. Hayırlı olmasını diliyorum. Yeni yerine taşınan, yeni hastanemizde güzel çalışmalar yapılıyor. Emeği geçenleri kutluyorum. Özellikle 67 model ambulans ayrı bir renk kattık müzemize. Sergimiz hayırlı olsun? şeklinde konuştu.

 

?BUGÜN SAĞLIKLI YAŞIYORSAK; DÜNE BAKMAK ZORUNDAYIZ?

Son olarak konuşan Kaymakam Ali Akça; ?Kökü mazide olan bir atiyim sözü vardır. Bu söz hepimiz için önemli. Aileler için, kurumlar için, hatta devletler için dahi önemli. Bugün sağlıklı yaşıyorsak; düne bakmak zorundayız. Yarınlara sağlıklı köprü kurabilmek için bu önemlidir. Bu tür çalışmaları önemsiyorum. Emeği geçenleri de kutluyorum? ifadelerini kullandı.

 

Kurdele kesimi ve hastane anılarının yer aldığı sinevizyon gösterisinin ardından emeği geçenlere plaket töreni ile program son buldu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19