Tarihi hamam ilgi bekliyor

Tarihi hamam ilgi bekliyor

İnegöl´e bağlı Alibeyköy Mahallesi meydanında bulunan tarihi hamam, hikâyesi ile yürekleri burkuyor. Yüzyıllar önce yapılan hamamın giriş kapısı bulunmazken, üst kısmında bulunan deliklerden atılan çöplerle mezbeleliğe döndü.

Alibeyköy´de bulunan tarihi hamamın kapısının örülmüş ve içerisinin mezbeleliğe dönmesi, yürekleri burkuyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Köy Muhtarı Kemal Ok, asırlar önce yapılan tarihi hamamın yaklaşık 30-40  yıldır kullanılmaz halde olduğunu ifade ederek, ?Bu hamam 35-40 yıldır kullanılmaz halde. Böyle duruyor. Bir şey de yapamıyoruz, kullanamıyoruz da. Bu şekilde duruyor. Buranın restorasyon yapılmasını tabi ki isteriz. Burası artık hamam olarak kullanılmaz bence. Ama restore edilip farklı bir şey yapılabilir? dedi.

Alibeyköy Kültür ve Yaşatma Derneği Başkanı Ziyaettin Okur ise, hamamın kültürümüzün güzel bir örneği olduğunu ve tarihi hamamın restore edilmesi gerektiğini ifade ederek, ?Eğer kültürümüze sahip çıkmaksa, burada bir kültür var. Burada bir tarih var. Burası restore olursa en azından kültürümüz ile ilgili güzel şeyler olur. Mezbelelikten kurtulmuş olur. Restorasyon ile turizme ve ticarete açılabilir? dedi.

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22