TARİHİ HAN TÖRENLE AÇILDI

TARİHİ HAN TÖRENLE AÇILDI

21 Ekim 2013´te çıkan yangınla küle dönen tarihi Cafer Paşa Beylik Hanı, 4 yıl süren restore ve inşaat çalışmalarının ardından dün düzenlenen törenle hizmete açıldı.

TÜRKİYE´DE İLK

Tören öncesi bir konuşma yapan Cafer Paşa Beylik Hanı Hanımlar Çarşısı Yönetim Kurulu Üyesi Neslihan Kara Şahin, ?Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş ve Belediye Başkanımız Alper Taban´a desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Biz Türkiye´de bir ilkiz. 38 esnafın yaklaşık 50 bayanı çalıştırdığı bir fabrika gibi düşünün. İnegöl´ü mobilya ve köftesinden sonra tanıtacağını düşündüğümüz bir hanız. Hanımızda A´dan Z´ye her şey mevcuttur. Giren herkesin bir daha geleceğini düşünüyoruz? dedi.

ESNAFIN BİRLİKTELİĞİ ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise, ?Çok güzel duygular içerisindeyim. Bu şehirde doğdum, büyüyorum, bu şehre hizmetkârlık etmek için bu görevi almak bizlere nasip oldu. Bu ulvi görevi yapmak için elimden gelen gayreti ortaya koyacağım. Karmaşık duygular içerisindeyim. Hizmet edebilme aşkı içerisindeyiz ve çok değerli Belediye Başkanımla 3,5 yıl beraber görev yaptık. Bu süre içerisinde çok fazla projeye imza attık. Bunları bir kitaba sığdırmak mümkün değil.?dedi.

İLK ZİYARET ETTİĞİM YERLERDEN BİRİ

Beylik hanının 2013 yılında çıkan yangın sonucu kullanılamaz hale geldiğini kaydeden Taban, ?Yangın sonrası esnafımız zor durumda kalmıştı. Bu anlamda ciddi bir mağduriyet yaşanmıştı. O dönemde Belediyemiz, Ticaret Odamız ve Kaymakamlığımız öncülüğünde can suyu katkısında bulunulmuştu ve esnaflara destek verilmişti. Bu yapının bir an önce bitirilmesi gerekliydi ki, bugün çok şükür çok güzel bir hale geldi.  Burayı ilk ziyaret ettiğim yerlerden biri olarak sayabilirim. İçeride çok ciddi ve güzel bir yapılanma var. Tarihi bir mekân olmasından dolayı zaten değerli. Biz ne yapıyoruz? Bunu kollamak ve korumak zorundayız. Bu yapı Büyükşehir Belediyemiz destekleriyle yeniden ayağa kaldırıldı. İçeride de çok önemli bir güzellik var. İşyerlerimizde bir bayan birlikteliği gerçekleşti. Bu da yeterli değil. İçeride öyle bir kurgu var ki? Bütün esnaf arkadaşları tek tek dolaştım, terzi dükkânımız var yanında kumaşçımız var onun yanında da iplik satan tuhafiye grubumuz var. Öncelikle kendileri birbirlerinden alışveriş yapıyorlar. Kimse birbirine zarar vermiyor aksine birbirlerini tamamlıyorlar. Fazlaca bayanların olduğu bir ortam olması ayrıca dikkat çekiyor. Tarihi mekân içerisinde böyle bir yapılanma ilktir. Dolayısıyla şehrimize bir misafir geldiğinde öncelikle şehrimizin Kent müzesini, beraberinde Mobilya Kent müzesini gezdiriyorduk. Gördüğünüz İshakpaşa Külliyesinin ve çevresinin düzenlemesi, tarihi Kapalı Çarşımız ve beraberinde Beylik Hanı ile birlikte elimizde çok fazla argümanımız olacak. Gelen vatandaşlar merak edip burayı gezeceklerdir. Bizler de tanıtım anlamında üzerimize düşeni yapacağız. Projenin hayata geçmesinde emekleri olan herkese teşekkür ederiz.?

Konuşmaların ardından edilen yapılan dua ile kurdele kesimi gerçekleştirilerek han gezilip incelendi. 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10324,54%0,56
  • DOLAR

    32,26% 0,06
  • EURO

    34,79% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2399,34% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24