www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

TARİHİ KARAR

TARİHİ KARAR

İshakpaşa Camii´nde incelemelerde bulunan uzmanlar, tarihi caminin yeniden aslına uygun şekilde restore edilmesine karar verdi.

 

Konunun önce ilçe, sonra da ulusalda basına yansımasının ardından İnegöl´e gelen Ankara Vakıflar Mühendisleri, İshakpaşa Cami içerisindeki tarihi hatlarla alakalı bazı yerleri kazıyarak nasıl örtüldüğünü ve nasıl bir yapıya sahip olduğunu yerinde tespit ettiler. Mühendisler, türbe ve medrese içerisinde de gerçekleştirdikleri incelemelerinin ardından, restorasyonların bilinçsizce yapıldığını ifade ettiler.

ASLINA UYGUN RESTORE EDİLECEK

Mühendisler caminin asli yapısına uygun restorasyon yapılması için gerekli raporlarını tuttular. Mühendislerin raporları doğrultusunda İshakpaşa Camii´nin yeniden aslına uygun restore edilmesi için gerekli çalışmaların en kısa zamanda başlayacağı kaydedildi.

ORİJİNAL PLANLARI MEVCUT

Caminin orjinal planlarının kendilerinde olduğunu belirten uzmanlar, bazı ufak tefek değişikliklerin de cami içerisinde yapılacağını, bununla alakalı son derece aslına uygun yenileme çalışmalarının olacağını raporladılar.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    8845,48%0,43
  • DOLAR

    32,27% 0,31
  • EURO

    35,10% 0,69
  • GRAM ALTIN

    2274,37% 0,94
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51