TARİHİ BİR GÜN YAŞIYORUZ

TARİHİ BİR GÜN YAŞIYORUZ

Oyunu Müşerref Samda İlköğretim Okulunda kullanan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Mütekâmil bir vaziyete getirdiğimiz demokrasimizi Cumhurbaşkanının millet tarafından seçilmesi ile taçlandırmış olacağız” dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve ailesi, Cumhurbaşkanlığı seçimindeki oylarını Müşerref Muzaffer Samda İlköğretim Okulu’nda kullandılar.

 

TARİHİ BİR GÜN YAŞIYORUZ

Oy kullanma işleminin ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “Bugün tarihi günlerden birini daha yaşıyoruz. Milletimizin birçok devlet kurduğunu ve bu devletlerin başkanlarının hep babadan oğula geçtiğini ve Cumhuriyet sonrasında da Cumhurbaşkanlığı parlamenter rejimiyle yönetildiğimizi biliyoruz, ama 11 Kasım 1938 ile başlayan Cumhurbaşkanlığı seçimindeki durumun inşallah parlamentoda seçilmesi süreci sona ermiş, ilk defa millet nasıl parlamentoyu, milletvekillerini, başbakanını, belediye başkanını, yerel yöneticilerini, meclislerini seçiyorsa, ilk kez Cumhurbaşkanını kendi iradesi ile sandıkta seçmiş olacak. Ve bu bir ilktir. 10 Ağustos 2014 tarihi bir gün. Demokrasimizin yapı taşlarından birini daha yerine oturtturmuş oluyoruz. İnşallah mütekâmil bir vaziyete getirdiğimiz demokrasimizi Cumhurbaşkanının millet tarafından seçilmesi ile taçlandırmış olacağız. İnşallah bundan sonra Türkiye demokratikleşme yolunda 12 yıldır AK Parti hükümetleri ile aldığı yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edecek. Hem Müslüman ülkelere hem de diğer ülkelere demokratik Müslüman bir ülkenin nasıl olması gerektiği konusunda da örnek teşkil edecek. Ben seçimlerin milletimize, devletimize, yakın coğrafyamıza ve bütün dünyaya hayırlar getirmesini temenni ediyorum. İnşallah ilk seçilmiş Cumhurbaşkanımızın da Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmasını diliyorum. Bu akşam inşallah sandıklar açıldığında da bunu milletimizin bize verdiği destek ile göreceğimizi ümit ediyorum. Nasip olursa 11 Ağustos Pazartesi sabahı Türkiye, seçilmiş Cumhurbaşkanı ile yeniden görevlendirilen Cumhurbaşkanı ile seçilmiş hükümeti ile seçilmiş yerel yöneticileri ile demokrasisini tamamlamış ve kalkınmaya, büyümeye, büyük Atatürk’ün göstermiş olduğu muhasır medeniyetler ilkeleri seviyesine çıkma yolunda emin adımlarla ilerleyecektir. Bugün sandığa sahip çıkan, tatile gitmeyip kendi seçim bölgelerinde kalarak oylarını kullanan bütün hemşerilerimize, vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. İnşallah biz de İnegöl’ümüzde çok güzel bir oranla Sayın Başbakanımıza destek göndereceğimizi ümit ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

 



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00