www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

TARİHİ YERİNDE GÖRDÜLER

TARİHİ YERİNDE GÖRDÜLER

Hacı Kemal Lisesi, ‘Ülkemizi gezelim, görelim’ sloganıyla başlattığı kültürel gezilerini Çanakkale ile sürdürdü. Öğrenciler, 250 bin şehidin verildiği topraklarda siperlerden muharebe alanlarına, müzelerden şehitliklere kadar her yeri rehber

Özel Nilüfer Hacı Kemal Lisesi, akademi başarısının yanında öğrencilere yönelik sosyal etkinliklerini de sürdürüyor. ‘Ülkemizi Gezelim Görelim’ sloganıyla farklı şehirlere geziler düzenleyen okul idaresi, son geziyi tarihi önemi ile öne çıkan ve İstiklal uğrunda can veren 250 bin Mehmetçiğin yattığı Çanakkale’ye düzenledi.

 

ÇANAKKALE’Yİ GEZERKEN KENDİNİZİ 1915’TE BULABİLİRSİNİZ

Gezi kapsamında öğrencilere, Çanakkale Savaşının gerçekleştiği bütün cepheler; Namazgah tabyaları, Kilitbahir, Kilitbahir Kalesi, Seyit Onbaşı ve Mecidiye Şehitliği, Soğanlıdere Şehitliği, Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş Şehitliği, Seddülbahir, savaşa ve tarihe tanıklık etmiş Anafartalar, Arıburnu, Conkbayırı ve müzeler başta olmak üzere her bölge gezdirildi. Gezide rehberlik yapan tarih öğretmeni Faruk Mutlu, “Yurdun savunulmasında çok önemli bir coğrafi konumda bulunan ve farklı etnik kökende bir olan Şehit Mehmetçikler diyarı Çanakkale, ne kadar gezilse de her bir metre karesinde ayrı bir duygu taşır. Bu şehitlikleri ve dehşet engin toprakları gezerken kendinizi bir anda 1915’te bulabilirsiniz” dedi.

 

Okul Müdürü Muzaffer Uzunoğlu ise, “Öğrencilerimizde sosyokültürel ve tarih şuuru oluşturabilmemiz adına bu tür gezileri önemsiyoruz. Ulusumuzun bağımsızlık mücadelesi verdiği ve ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ sözünün ispatı olan, nerdeyse üzerinden bir asır geçse de, empati kurabilen her insanın titrediği Çanakkale ruhunu öğrencilerimize birebir anlattık ve hissettirdik. Nasıl ki İstanbul’un fethi bir destandı, Çanakkale zaferi de öğrencilerimiz için gezi süresince unutulmayacak bir destan olarak özümsenerek yaşandı” dedi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19