www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

TARIM AŞ´NİN FIRSATÇILIĞI

TARIM AŞ´NİN FIRSATÇILIĞI

Tarım AŞ tarafından yönetilen İnegöl Sebze ve Meyve Hali´nde yük indiren bir kamyonun çarparak kullanılamaz hale geldiği kapı, günlerdir onarılmayı bekliyor. Yaklaşık 4 bin lira tutarındaki onarım maliyetini hal esnafına yüklemeye çalışan TARIM AŞ´ye öfk

HAL ESNAFI TARIM AŞ´DEN ŞİKAYETÇİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı TARIM AŞ tarafından yönetilen İnegöl Hali´ndeki esnaf dertli. Geçtiğimiz günlerde Hal içerisine yük indiren bir aracın çarparak zarar verdiği kapı kullanılamaz hale gelirken, Hal işletmesinden büyük gelir elde eden TARIM AŞ, kapının onarılmasına bir türlü yanaşmıyor.

Kapının faturasını haldeki esnaflara yüklemek isteyen TARIM AŞ´nin tutumuna anlam veremeyen esnaf ise öfkeli. Demir kapının yerinden boşalıp bir insanın ölümüne sebep olmasından endişe eden esnaf, kapının bir süre daha onarılmaması halinde ise konuyu Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´ye taşıyacak.

2015 yılında bütünşehir yasası kapsamında büyükşehir sınırlarına dahil olan İnegöl´ün, ilçe belediyesine ait bazı müdürlükleri Bursa Büyükşehir Belediyesi´ne devredilmişti. Bu müdürlüklerden biri de İnegöl Sebze ve Meyve Hali. Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı TARIM AŞ tarafından yönetilen İnegöl Hali´ndeki esnaf o gün bugündür sıkıntı çekiyor.

Hal içerisinde buluan 24 dolayındaki müstecirden kira ve yüzde 1 rüsum alan TARIM AŞ, ayrıca hal girişi ve çıkışlarından ve yine kantardan ciddi gelir elde ediyor.

Hizmet politikasını tamamen kar üzerine kurgulayan TARIM AŞ, İnegöl Hal´inde yaşanan aksaklıkları ise sürekli müstecirlere fatura etmenin derdinde. Geçtiğimiz günlerde hal içerisine yük boşaltan bir kamyonun çıkış sırasında çarparak arıza yapmasına neden olan kapı, günlerdir onarılmayı bekliyor.  Hal´in fiziki bakım ve onarımından sorumlu TARIM AŞ ise, kapının yaklaşık 4 bin lira tutarındaki faturasını müstecilere ödetmek istiyor.

İki kapısı bulunan hal arızalanan ve tehlike arz eden kapı nedeniyle giriş ve çıkışlarda kullanılamaz halde. Esnaf tonlarca ağırlıktaki demir kapının boşalıp bir insana zarar vermesinden korkuyor. Hal´in her türlü gelirini alan TARIM AŞ´nin halin tadilat ve bakımlarından sorumlu olduğunu ifade eden hal esnafı, kapının bu şekilde kalması halinde ileride telafisi mümkün olmayan zararlara yol açabileceğinden endişe ediyor. Hal esnafı kapının onarılmaması halinde konuyu büyükşehir belediye başkanı Recep Altepe´ye şikayet edecek.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19